İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden polislerin yaşadığı sorunlara ilişkin bir paylaşım yaptı. CHP'li vekilin bu paylaşımından rahatsız olan İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, "3600 ek gösterge çıkar çıkmaz hemen başka istismar alanlarına sarıldınız. Merak etmeyin polisimizin her meselesine duyarlıyız. Onların canları pahasına cezaevine gönderdiği teröristlere ortaklarınızla beraber sahip çıkmayın,görevlerini yapmalarını engellemeyin,gölge etmeyin yeter" ifadelerini kullandı.

Ersoy'un bu çıkışı ise Bakan'ı kızdırdı. Bakan yaptığı açıklamada, "Mehmet Ersoy; bürokratsın. Milletvekiline tweetle laf yetiştirerek Bakan Yardımcılığı yapılmaz. Manipülasyonu trollerinize bırak, sen görevini layığıyla yap. İntihar eden polislerimizle ilgili verdiğim AYRI AYRI önergelere neden AYNI matbu yanıtı gönderdiğinizi açıkla mesela" şeklinde paylaşımda bulundu.

'POLİSİMİZİN SESİNİ DUYUYORUZ'

Olay CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla başladı.

"Polisimizin sesini duyuyoruz" ifadelerini kullanan CHP'li vekil,  "Milletin iktidarında polis intiharlarının sebebi olan koşulları ortadan kaldıracağız. Ek görev, angarya, mobbing, amir tahakkümü, ağır çalışma koşulları olmayacak.  Polisin sorunlarının çözümü için polis sendikası çok önemlidir. Dünyada polis sendikasının olduğu ülkelerde polis tüm sorunlarında sendikasını yanında görmektedir. Polisin sendika mücadelesini destekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI: 'GÖLGE ETMEYİN'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise Bakan'ın tweetini alıntılayarak, "3600 ek gösterge çıkar çıkmaz hemen başka istismar alanlarına sarıldınız.Merak etmeyin polisimizin her meselesine duyarlıyız.Onların canları pahasına cezaevine gönderdiği teröristlere ortaklarınızla beraber sahip çıkmayın,görevlerini yapmalarını engellemeyin,gölge etmeyin yeter" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BAKAN: UYUYANI UYANDIRABİLİRSİNİZ ANCAK...

Ersoy'un bu yanıtı Murat Bakan'ı kızdırdı. "İçişleri Bakan Yardımcısı... Yine yanıt niteliğinde olmayan bir şeyler demiş. Ve maalesef yine konudan habersiz sanırım. Ya da her şeyin farkında da uyuma numarası yapıyor. Takdir edersiniz ki uyuyanı uyandırabilirsiniz ancak uyuma numarası yapanı uyandırmak mümkün olmuyor." açıklamasında bulunan Bakan, şu paylaşımı yaptı: 

Mehmet Ersoy; 7 yıldır milletvekiliyim, 7 yıldır askerin, polisin derdiyle dertleniyorum, sesi oluyorum. Şimdi de sizin 3600 ilizyonunuzu ifşa ediyoruz ki belki Meclis'e gelmeden polis lehine düzeltirsiniz...Önce 3600 ek gösterge konusunu konuşalım, vatandaş da gerçekleri öğrensin. Sizi de belki yattığınız kış uykusundan uyandırırız. Bu düzenlemenin, 2008 yılından sonra göreve başlayan yaklaşık 200 bin personele -5510 sayılı kanuna göre- katkısı olmayacak.

'DÜZENLEMEDEN YALNIZCA 3'TE 1'İ ETKİLENECEK'

Yıl 2040 olsaydı; 2008’de 3600 ek göstergeyle memur olmuş ve emekliliği kazanmış bir memurun ikramiye farkı 1700 TL civarında olurdu, maaşı da 70 küsür lira artardı. Peki Emniyet Teşkilatı şu an kaç kişi? 300 bin. Yani düzenlemeden, çalışan personelin sadece 3'te 1'i etkilenecek!

Sadece bu da değil. Yalnızca lisans ve önlisans mezunlarının ek göstergesini 3600'a çıkarmak, on binlerce lise, ortaokul ve ilkokul mezunu emekli polisi yok saymak adaletsizlik değil mi? Hepsi bu vatana hizmet etmedi mi? Bu nasıl düzenleme? Polise 3600'ü vermiş mi oldunuz şimdi?

'MİLLETVEKİLİ TWEETLE LAF YETİŞTİREREK...'

Mehmet Ersoy; bürokratsın. Milletvekiline tweetle laf yetiştirerek Bakan Yardımcılığı yapılmaz. Manipülasyonu trollerinize bırak, sen görevini layığıyla yap. İntihar eden polislerimizle ilgili verdiğim AYRI AYRI önergelere neden AYNI matbu yanıtı gönderdiğinizi açıkla mesela.

Polisimizin her meselesine "duyarlısınız" ya.. İntihar eden polislerimizin geride bıraktıkları notlarda işaret ettikleri amirlerle ilgili bugüne kadar ne yaptınız mesela? Cumhurbaşkanlığında görevli gencecik bir polisimiz intihar etmişti hatırladın mı Mehmet Ersoy? Bunları anlat.

Emniyet Teşkilatı'nda 130 bin kişi henüz ilk şark hizmetine gitmedi. Durum böyleyken, insanların ikinci şarka gönderilmesini nasıl açıklıyorsunuz? Bu adil mi? Nakliye ücretiyle ilgili sıkıntıdan da haberdarsınızdır herhalde. Var mı bunlara çözüm öneriniz Mehmet Ersoy?

Mesela 81 ilin emniyet müdürlüklerine emir yazısı gönderdiniz, 8/24 veya 12/36 sistemi ile çalışmaya geçmesini, genelgeye uymasını istediniz. İl Emniyet Müdürleri genelgeye uydu mu? Uymadı. Bu il emniyet müdürleri hakkında soruşturma başlattınız mı? Başlatmadınız.

'HABERİN VAR MI?'

Biz bunların her birini önerge olarak iletiyoruz, cevap veriyor musunuz? Vermiyorsunuz. Dertler derya olmuş, haberin var mı Mehmet Ersoy? Yok. Bu kadar işte sizin "polisimizin her meselesine duyarlılığınız". Siz polisin sorununu istismar konusu olarak görüyorsunuz. O kadar.

'BUNLARI ANLAT, SENİN GÖREVİN BUNLAR'

Bu arada... Bakanlığınıza bağlı bazı dernekler var. Genel Başkanı aracında Cumhurbaşkanlığı forsu kullanıyor, normalde en üst düzey protokoldeki araçların kullanımına izin verilen ve geçiş üstünlüğü sağlayan ‘araç çakarı’ bulunuyor. Kim bunlar biraz da bunları anlat Mehmet Ersoy.

Biraz da kaçak göçmenleri anlat aslında. Mesela bir İçişleri Bakanlığı personelinin, kurum amirinin imzasını taklit edip şahsi maddi menfaat de sağlayarak, onlarca yabancının Türk vatandaşı olmasını sağladığını anlat.

Şahsın yasa dışı yollarla Türk vatandaşı yaptığı yabancılar üzerinden elde ettiği maddi menfaati tespit edebildin mi? Peki illegal olarak Türk vatandaşı yapılan bu yabancılar vatandaşlıktan çıkarıldı mı? Sınır dışı edildi mi? Bunları anlat Mehmet Ersoy. Senin görevin bunlar.

Editör: Haber Merkezi