Kurban Bayramı'nın 1. Günü İzmir Bergama'nın en işlek caddelerinden Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanların kapılarına "Müslüman Olmak Neyi Gerektirir” başlıklı bildiriler bırakıldığı ile ilgili haberlerin basında yer aldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, şeriat propagandasının yapıldığına dikkat çekti.

LAİKLİK KÜFRİ

Bayır, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve oy kullanma hakkının bile hedef alındığı bildiride, "Türkiye de yaşayan insanlar olarak çok iyi biliyoruz ki 1920'lerden sonra hakimiyet yani emir ve yasak koyma Allah'a değil millete verilmiştir. Hatta Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir denmektedir. Türkiye de şeriat yani Kuran Kanunları değil (insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar) geçerli olmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi birde Laiklik şartı vardır. Yani dinin emirleri devlet işlerine karıştırılamazmış. Çıkarılan kanunlar dine uygun olamazmış! Bu sebeple demokrasi de laiklik de İslam'a tamamen ters olan küftir sistemleridir” ifadelerine yer verildiğini söyledi.

O BİLDİRİYİ KİMLER DAĞITTI?

Konuyu meclis gündemine taşıyan Bayır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "İzmir Bergama'nın en işlek yerlerinden Atatürk Bulvarı üzerindeki apartmanların kapılarına Kurban Bayram'ının 1 'nci gününde "Müslüman Olmak Neyi

Gerektirir” başlıklı bildiriler kim ya da kimler tarafından dağıtılmıştır" diye sordu.

Bayır şu sorularına da yanıt istedi:

Bildiriyi dağıtanlar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

Bildirinin dağıtılmasıyla ilgili bir cezai işlem uygulanacak mıdır?

İzmir'in Bergama İlçesinde dağıtılan bildiriyi ve benzerlerini engellemek için önlemler alacak mısınız?

Bergama'daki bildirilerin dağıtılması ile ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğüne bilgi verilmiş midir veya dağıtılması esnasında emniyetin bilgisi olmuş mudur?

Bakanlığınız söz konusu bildirilerle ilgili olarak düşüncesi veya düşünceleri nelerdir?

Editör: Haber Merkezi