İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’li belediye başkanları Afyonkarahisar’da 3 günlük bir program gerçekleştiriyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan yerel yönetimler zirvesine Kılıçdaroğlu’nun kullandığı “Genel Başkan olarak söylüyorum, Genel Başkanın akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz. Liyakat çok önemli… Partizanca atamalardan uzaklaşın. İşi ehline vereceksiniz. Uzun bir Adalet Yürüyüşü yaptık, Mısır’daki sağır sultan duydu yürüyüşümüzü. Adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarına sahip çıkacaksınız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacaksınız. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz ki, size oy vermeyenler bile size saygı duysun”” ifadeleri damga vurmuştu.

TEK ADAYLA SEÇİM VURGUSU YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimler zirvesinde Cumhuriyet Halk Partisi adına kurultayın zamanında yapılacağı da belirlenirken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içerisinde gerçekleşecek olan il ve ilçe kongreleri için ‘tek adaylı seçim’ vurgusu yaptığı iddia edildi.

SON SEÇİMDE NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşen son İzmir İl Kongresi’nde Deniz Yücel ile şu anda Çiğli Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Utku Gümrükçü yarışmış, ipi Deniz Yücel göğüslemişti. Ağır bir atmosfer altında gerçekleşen seçimde çıkan arbede ise parti içinde büyük tepki toplamıştı.

Editör: Haber Merkezi