İZ GAZETE - Türkiye genelinde 11'i büyükşehir, 10'u da il olmak üzere 252 belediye kazanan CHP, belediye başkanlarını kampta topladı.  Bir otelde yapılan ve 27 Temmuz'a kadar sürecek kamp için tüm il ve ilçe belediye başkanları Afyonkarahisar'a geldi.

Kampın açıllış konuşmasını yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları’na “Hiçkimse ‘Buradaki CHP’li belediye başkanı yeterince başarılı değil’ dememeli. Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız. Engelliler, dezavantajlı gruplar ve kadınlar konusunda pozitif ayrımcı şekilde iradenizi ortaya koyunuz. Hem de hiçbir ayrım yapmadan… Bunu da gerekirse muhtarlarla, hatta mahallenin bakkalıyla işbirliği yaparak, ihtiyaç sahiplerine ulaşalım. Muhtarlar çok önemli, her belediyede muhtarları dinleyecek bir görevli olmalı” sözleriyle seslendi. Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları’ndan belediyeleri adaletle yönetmelerini de istedi.

“KAPININ ÖNÜNE KOYUN”

Kılıçdaroğlu, “Belediyede siyaset yapacak olan kişi sadece belediye başkanıdır. Yardımcılarınız, müdürleriniz ben de siyaset yapacağım diyorsa, onları kapının önüne koyun. Hiç endişe etmeyin.  Hem liyakat diyeceğiz, hem işi ehline vermekten bahsedeceğiz hem de gelecek milletvekilliği seçimlerine hazırlanan bürokratlar olacak. Olmaz. Bunu yapanı kapının önüne koyacaksınız.” İfadelerini kullandı.

“FALAN MİLLETVEKİLİ TELEFON ETTİ, AKRABASIYMIŞ…”

 Afyonkarahisar’daki kampta konuşan Kılıçdaroğlu, belediyelerde işe alımlarla ilgili de net ifadeler kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Falan milletvekili telefon etti, onun akrabasıymış, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel Başkan olarak söylüyorum, Genel Başkanın akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz. Liyakat çok önemli… Partizanca atamalardan uzaklaşın. İşi ehline vereceksiniz. Uzun bir Adalet Yürüyüşü yaptık, Mısır’daki sağır sultan duydu yürüyüşümüzü.  Adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarına sahip çıkacaksınız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacaksınız. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz ki, size oy vermeyenler bile size saygı duysun” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı. “Size düşen görevler sıradan görevler değil. Sorumluluklarımız ağır. Niçin, zor koşullarda yönetiyorsunuz. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı ve yetkisi yok. En karamsar tabloları aydınlığa çıkarma görevi bizdedir, biz yapacağız. Herkesi kucaklayarak, demokratik bir yöntemle yapacağız. İşimiz zor ama işimiz çok önemli. Yaptığınız küçük bir hareketin çok geniş bir kitlelere büyük mutluluklar vereceğini göreceksiniz.”

KAMP NASIL DEVAM EDECEK?

Kampta, uzmanların da katılımıyla "yerel yönetimleri izleme, yönlendirme, destekleme" mekanizmaları da ele alınacak.

CHP kampında ikinci gün, belediye başkanlarının görüş ve değerlendirmelerinin alınacağı "Başkanlar Forumu" ile sona erecek.

Kampın üçüncü günü, yerel yönetimlere ilişkin fikirlerin ortaya konacağı "ortak akıl atölyesi" programıyla başlayacak. Belediye başkanları, bu programda koordineli çalışma ve birlikte proje geliştirme konularında söz alacak.

Daha sonra, uzmanların katılımıyla "seçmenlerin beklentileri" konulu panelin gerçekleştirileceği kampta, başkanların değerlendirmelerinin alınacağı ikinci "Başkanlar Forumu" yapılacak.

Kampta, genel merkez bünyesinde belediyeleri takip için oluşturulacak "Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi ve Danışma Kurulu"na ilişkin de görüş alışverişinde bulunulacak.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un başkanlığında yürütülecek bu çalışmayla CHP'li belediyeler sürekli izlenerek performans değerlendirmesi yapılacak.

Kamp, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Editör: Haber Merkezi