Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti Seferihisar İlçe Başkanı Kürşad Cebeci, İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının konuğu oldu. İlçe kongresinde yeni dönem için aday olacağını belirten Cebeci, kongre sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

‘KATILIM ARTIYOR’

İYİ Parti’ye katılımın ve teveccühün giderek arttığını dile getiren Seferihisar İlçe Başkanı Cebeci, Seferihisar özelinde de değerlendirmelerde bulundu. Cebeci, şunları söyledi: “Seferihisar’da, artık AK Parti’den umudunu yitiren ve istifa eden insanlarımızın partimize katılımına her geçen gün tanıklık ediyoruz. En çok katılım AK Parti’den oluyor. Ancak bunun yanı sıra diğer partilerden de istifa edip gelen çok sayıda arkadaşımız var. Hayatında daha önce hiç aktif siyasete girmeyip umutla İYİ Parti’ye gelen insanlarımız da var. Türkiye yönetilemiyor, doğru bir rotada ilerlemiyor. Bunun milletin müdahalesi ile düzeltilmesi lazım. Bunun da meşru alanı siyaset… Bu siyasetin içinde de en doğru adres İYİ Parti…” ifadelerini kullandı.

​​​​​​​

‘VATAN GÖREVİ’

İYİ Parti Seferihisar İlçe Kongresi’nde göreve yeniden talip olacağını açıklayan Cebeci, aday olma kararını teşkilatla istişare ederek aldığını söyledi. Cebeci, “Biz siyaseti, bir yerlerden talimat alarak yapmıyoruz. Her şeyi üyelerimizle, yönetim kurulu üyelerimizle istişare ediyoruz. Adaylık kararı da hem üyelerimizle hem teşkilatımızla istişare ederek oluştu. Bu kutlu mücadeleyi devam ettirmek adına onların rızası ve desteğiyle aday olmaya karar verdim. Ben kurucu ilçe başkanıyım, çok sıkıntılı süreçler atlattık. İktidara yürüyen bir partinin neferi olarak yarım bırakılmış hiçbir şeyi sevmem. Hayatım mücadele içinde geçti. Benimle beraber mücadele eden tüm arkadaşlarımız; bu Kuvayı Milliye mücadelesinde sonuna kadar gitmek için, Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız emanetin hakkını vermek için vazgeçmek ya da geride durmak gibi bir lüksü sahip olmadığımızı düşünerek yola çıktı. Ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreçte mutlaka olmak zorundayız, mutlaka mücadele etmek zorundayız. Bu, kutsal bir vatan görevi… Vatan ve millet görev beklerken görevden geri durmak olmaz. İnşallah Türkiye’yi Cumhuriyeti’ni hak ettiği noktaya taşıyacak siyaseti hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

‘ZARAR VERMEMELİ’

Kongre sürecine yönelik mesaj veren Cebeci, “İYİ Parti’nin kuruluş süreci çok zorlu geçti ama partimizin vatandaş nazarında çok ciddi bir karşılığı oluştu. İnsanlar akın akın partimize geliyor, üye olmak istiyor, görev almak istiyor. İddialı olup aday olmak isteyen arkadaşlarımız da mutlaka olacaktır, bu da çok doğal… Demokrasi varsa rekabet de olacak. Bizler ortak akılla hakaret etmekten yanayız. İYİ Parti’nin bütün kurullarında görev almak isteyen arkadaşlarımızın, mücadelelerini; İYİ Parti’nin kurumsal kimliğine ve ülkemizin kutlu mücadelesindeki yolculuğa zarar vermeden hareket etmeleri benim tek isteğim olur. Ben de bu hassasiyetle çalışıyorum. Küskünlük yaşanmamalı, yaşanmaması için de elimizden geleni yapacağız. Bir küskünlük olacağını düşünmüyorum” dedi.

HEDEFLERİ NELER? 

‘Göreve yeniden seçilirseniz önümüzdeki dönem için hedefleriniz neler olacak?’ sorusuna da yanıt veren İYİ Partili Cebeci, “Seferihisar, çok kıymetli ve dikkat çeken bir ilçemiz… Seferihisar’ın daha Avrupai bir kent olabilmesi için hem fiziki hem stratejik anlamda katkı sunabilmek için projeler üretiyoruz. Seferihisar’ın sorunlarını masa başında değil, sahada vatandaşlarımızla istişare ederek tespit ediyoruz. Ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dilden bıktık. Bizler birlik ve beraberlik içinde hareket etmek zorundayız. Seferihisar’ı marka bir şehir yapmak gerekir. Turizm kenti olan Seferihisar’ı turizm anlamında bir destinasyon harikası haline getirdiğimiz zaman aslında sadece Seferihisar için İzmir için de büyük bir katma değer yaratmış oluyorsunuz. Biz bu hedefle projelerimizi dillendiriyoruz. Bunu da vakit geldiğinde vatandaşlarımızdan aldığımız datalarla harmanlayarak kamuoyuna sunacağız. Seferihisar’ımızı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağımız süreci inşallah beraber inşa edeceğiz. Kuvayı Milliye mücadelesinde yer almak isteyen tüm hemşerilerimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmadan, bu yolculukta yer almaları için bekliyoruz” diye konuştu.






 

Editör: Haber Merkezi