Mart 2019 yerel seçimlerin ardından çıkan sonuçların ardından itiraz süreci de dahil olmak üzere sona eren yerlerde kentleri 5 yıllığına yönetecek belediye başkanı ve meclis üyeleri mazbatalarını aldı. Aliağa’da seçilen Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra mecliste görev alacak asil ve yedek meclis üyeleri de mazbatalarını aldı. 25 asil üyenin seçildiği Aliağa Belediyesi meclis üyesi mazbatasını alanlardan biri de Seçil Adalet Işık. 

ATILDIĞI BELEDİYENİN KARAR ORGANINDA

5 yıl önce Aliağa Belediyesi’nde Aliağa Kadın Emeği Değerlendirme Projesi (ALKED) sorumlusu olarak görev yaparken yeni seçilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından “bankamatik” olduğu gerekçesiyle işine son verilen Işık yeni dönemde 5 yıl boyunca muhalefet grubunun üyesi olarak Acar’la birlikte mecliste görev yapacak.

"HAK HUKUK MÜCADELESİNİN İÇİNDEYİM"

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Kadın Kolları Başkanı olan Seçil Adalet Işık, 12 Eylül askeri darbesinden önce halkevlerinde başladığı mücadelesini sürdürmeye kararlı. Işık, “35 yılı aşkın zamandır aktif siyasetin, kendimi bildim bileli de hak hukuk insan hakları mücadelesinin içindeyim. Her zaman emek ve emekçiden yana oldum. İnsanların barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği bir dünya için çok daha güzel bir Aliağa için siyasal ve sosyal yaşamın içinde mücadeleme devam edeceğim. Partimin ilkeleri doğrultusunda Atatürk İlke ve devrimleri ışığında partimi en iyi şekilde temsil etmek için elimden gelen mücadeleyi yapacağım” dedi.

ALİAĞA ONU KIRMIZILI KADIN OLARAK TANIYOR

Siyasal mücadelenin yanı sıra sosyal yaşamda da oldukça aktif olarak yer alan Seçil Adalet Işık’ı tanımayan ve veya ismen bilmeyen Aliağa’lılar “kırmızılı kadın” diye tanıyor. Kırmızıya olan düşkünlüğü ile bilinen ve genelde tepeden tırnağa kırmızı giyindiği için “kırmızılı kadın” diye tanınan Işık kadınların meslek sahibi olması için yıllardır emek veriyor. Bugüne kadar yüzlerce kadını meslek sahibi yapan Işık, “2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerinde Genel Koordinatör Yardımcısı olarak başladığım görevime İZMEB Meslek Edindirme ve Beceri Kursları Teknik Sorumlusu olarak devam ettim. 2009 yılından itibaren ALKED Projemi Aliağa belediyesi bünyesinde yürüttüm. 1981 -2006 yılları arasında Aliağa Halk Eğitimi Merkezinde sözleşmeli Elsanatları öğretmeni olarak görev yaparak ev hanımlarına mesleki yeterlilik kazandırıp, kadınların hem aile hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek oldum, üretimlerimle ülke çapında dereceler alarak ilçemizin tanıtımına katkıda bulundum, Geleneksel Anadolu El sanatları yorumlarımla ulusal ve uluslararası sergilere katılmaktayım, İzmir Kadın Dünyası Derneği başkanlığını ve Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye olarak faaliyetlerimi sürdürmekteyim” dedi.

SODEP’TEN CHP’YE

12 Eylül Darbesi'nden sonra 1983 yılında kurulan Sosyal Demokrasi Partisi’ne (SODEP) 1984 yılında üye olarak siyasete adım atan Işık, o günden bu yana aktif olarak siyasetin içinde yer aldı. Sosyal Demokrasi Partisi ile Halkçı Parti (HP) birleşmesi ile kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ile siyasi yaşamı devam eden 1992’de yeniden siyasi sahnede yer alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Seçil Adalet Işık, 35 yıldır aktif olarak siyasetin içinde yer alıyor. Evli ve 2 çocuk 2 torun sahibi Işık Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapalı olduğu yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin misyonunu üstelenen partilerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden siyaset sahnesinde yer aldığı 1992 yılından bugüne kadar ise partisinin her kademesinde üye, yönetim kurulu üyesi, delege, kadın kolları başkanı gibi birçok görevde bulundu.

Editör: Haber Merkezi