İz Gazete -  İki ay önce göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’a iddialı açıklamalarda bulundu. Her an seçim olabilir mantığı ile çalıştıklarını ifade eden İl Başkanı Asuman Ali Güven; seçime hazır olduklarını ifade etti.  

“Bu kapsamda parti eğitmenlerimizle ilçe eğitim sekreterlerimizle toplantı düzenledik ve bundan sonra sandık çevre sorumlularının eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Ben 2017’de bir erken seçim öngörüyorum. Seçim erken olmasa da bizim hazır olmamız gerekir. Yerel seçime de genel seçime de hazırız. Özellikle geçen dönem kazanamadığımız 8 ilçeye ağırlık veriyoruz. O ilçelere yönelik özel çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız” şeklinde konuşan Başkan Güven, Türkiye’nin içinden geçtiği karanlık dönemin de halkın önüne sandık konulmasıyla sona ereceğini vurguladı.

Hem Başbakan’ın hem de Ana Muhalefet liderinin milletvekili seçildiği şehirde İl Başkanlığı yapmanın sorumluluğunu hissettiğini ifade eden Asuman Ali Güven,  “İzmir siyasetine karşı sorumluluğumuz ve İzmir’in Türkiye siyasetine karşı sorumluluğu çok ağır. Böyle bir ilde siyaset yapmak, özellikle de yerelde iktidar olan partinin il başkanlığını yapmak daha da sorumluluğumuzu arttırıyor.” dedi.

Başkan Güven şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak partimizin son seçim sonuçlarından daha iyi sonuçlar alması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Konjonktürel olarak durum Cumhuriyet Halk Partisi’nin lehinedir. Çünkü 14 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, terör örgütü dediği FETÖ çetesi tarafından kandırıldığını kendisi de kabul ediyor. At izinin it izine karıştığı bir ortamda, Cumhuriyet kazanımlarının çok ciddi çökme noktasında olduğu bir dönemde, elbette iktidar partisinin bunların bedelini ödemesi gerekiyor. Bu bedeli seçimde ödeyecekler. Sandık halkın önüne konulursa AKP’nin böyle bir bedel ödeyeceğine inanıyorum. Fatura AKP için ağır olacak. Çok ciddi sosyal ve ekonomik problemler var; can güvenliği yok, hukuk yok, demokrasi yok. Böyle bir ortamda seçimlerin CHP’nin lehine olması gerekir. Ben metamatik ve fizikle yakından ilgili biriyim. Bilimsel düşünüyorum. Nitekim de gelişmeler tüm bu sürecin lehimize olduğunu gösteriyor. Liderler arasında prestiji en yüksek olan siyasi parti lideri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Araştırmalar bunu gösteriyor. Ayrıca ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verebilirim’ diyen seçmen oranı da şu an itibariyle yüzde 45’ten yüzde 52 buçuğa çıkmıştır. Bunun daha da artmakta olduğunu düşünüyorum. Olası seçimlerde bu sayının çok daha yukarı çıkacağını tahmin ediyorum. İlk seçimin galibi CHP’dir ve bu kâbus CHP iktidarıyla sona erecek. Bu karanlık dönemi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile sona erecek”

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI İZMİR’DE BULUŞACAK

4-5 Kasım’da İzmir’de tüm Türkiye’deki CHP’li Belediye Başkanları’nın katılacağı bir toplantı düzenleneceğini söyleyen Başkan Güven, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu toplantıya katılacağını ifade etti. Güven, İzmir’in yerel seçimlerde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sosyal demokrasi adına öncü olacağını ve geçtiğimiz dönem kaybedilen 8 ilçe belediyesini yeniden kazanacaklarını kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi