ÜMİT KARTAL/ İZ GAZETE – Seçim bölgesi olan Tunceli’den çok İzmir’de ‘siyaset yapması’ ile tanınan Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli milletvekili Gürsel Erol’un sosyal medyaya düşen fotoğrafı bomba etkisi yarattı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal’ın bugün Tunceli’de yaptığı geziden paylaşılan fotoğrafa CHP’liler tepki gösterdi. Kendisi de Tuncelili olan Bornova Eski Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Fidan, Erol’un geçen hafta Tunceli’de olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bugün Tunceli’de olan Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal’la fotoğraflarını paylaşarak “Bu nasıl CHP’li?” diye sordu.

“HAYIRDIR, İHALE FALAN MI?”

Fidan, “1990'lı yılların iç işleri bakanı bir çok faili meçhul cinayetten sorumlu olduğu iddia edilen, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumartesi Tunceli'ye gitti. Çeşitli ziyaretlerde bulundu. Tunceli doğumlu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sabah akşam kamuoyu önünde sürekli hakaret eden, AKP Genel Başkan yardımcısı ve Başbakan yardımcısı hükümet sözcüsü Mahir Ünal'da bugün ( Pazartesi) Tunceli'deydi. İlginç olan CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol, bütün gezi ve incelemeler süresince Meral Akşener ve Mahir Ünal'ın yanlarındaymış” ifadelerini kullanırken, hemşerisi Gürsel Erol’a şu soru ile yüklendi: “Hayırdır sayın vekil, ihale işleri falan mı? Biz de bilelim"

Fidan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Aslında bu zatla ilgili yazılacak, söylenecek o kadar çok söz var ki, toplumun her kesimi bildiği için uzatmanın bir gereği olmadığını düşünüyorum.”

"NE GÜZELSİN TUNCELİ"

Tartışmaya sebep olan fotoğrafı Mahir Ünal da kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Kolaj içerisinde paylaşılan fotoğrafa Ünal 'Ne güzelsin Tunceli' tagini ekledi. Ünal'ın paylaşımı şu şekilde: "Mameki-Mavi Köprü Munzur Kıyı Düzenleme Projesi,Atatürk Mah.Kıyı Düzenleme Projesi,Anafatma Güzergahı Kıyı Düzenleme Projesi, 200.000 m2 peyzaj alanı. Yürüyüş, bisiklet yolları, Kent Meydanı Ve Yeraltı Çarşısı Yeniden Düzenleme Projesi vd. Tebrikler Tuncay Sonel #negüzelsintunceli"

BAYINDIR ARAZİSİ KRİZ OLMUŞTU

Erol, geçtiğimiz aylarda, mülkiyeti Bayındır Belediyesi’ne ait olan Arıkbaşı Mahallesi’ndeki 80 dönümlük araziyi, oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satın alması ile gündeme gelmişti. Konuyu dönemin CHP İl Yöneticisi Yücel Özen gündeme taşıyıp, İl Yönetimi’ndeki görevinden istifa etmişti.

‘İHALELER’ TBMM’DE TARTIŞILMIŞTI

Tunceli milletvekili Gürsel Erol’un ‘ihaleler’ ile ilişkisi, TBMM’de de gündem olmuştu. Erol ile mecliste tartışan HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Erol’un İzmir ilişkilerine atıf yaparak, “Sen üç dört ihale kaygısıyla buralardan bir şey devşirmeyi umuyorsan vallahi bu zillete değmez.” demişti.

Editör: Haber Merkezi