AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti.

Görüşme talebinin AKP’li Sürekli'den gelmesi dikkat çekerken, toplantıda kentte uzun yıllardır tartışmalara neden olan Basmane Çukuru konuşuldu.

‘HALA O KİLİT AÇILMADI’

Görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, "Müjde için erken ama bu kentin önemli, çıban başı diyebileceğimiz kronik hale gelmiş sorunlarından biriyle ilgili uzun zamandır çalışma yapıyoruz. Hala o kilit açılamadı, neredeyse kör düğüme dönüşmüş tablo var. Bunun bütün hazırlık aşamalarının ardından çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı görüştük, bundan da çok mutluyuz. Diliyorum ki bu sıkıntı noktası ortadan kalkmış olacak" dedi. Ziyarete gelen AKP heyetine teşekkür eden Soyer, meselenin masaya yatırıldığını ve istişarede bulunulduğunu ifade etti. Soyer ayrıca, "Birlikte ortaya irade koyabilirsek sorunları çözebileceğimizi gördük, önemli olan bugün bu müzakere masasını kurmuş olmamızdır" mesajını verdi.

SÜREKLİ: ‘ÇOK VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU’

“Çok verimli bir görüşme oldu, İzmir açısından faydalı oldu” diyen AKP’li Sürekli ise, “İlkesel anlamda Basmane Çukuru noktasında ivedilikle çözümünü istiyoruz. Buraya gelmeden önce Binali Bey ve Hamza Bey ile görüştük, onlar da ilkesel olarak bu işin çözümünden yanalar, teknik çalışmaları görmek istiyorlar. Birlikte çalışmaları yapacağız, Ankara ile görüşerek de yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi. 

‘İKİ TARAF DA İZMİR İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR’

Sürekli ayrıca, “Mezarlık sorununu çözeceğiz, bizim kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin talebimiz oldu, çekincelerimizi dile getirdik, başkanımız da bize sunum yapılacağını söyledi. İki taraf da İzmir için her şeyi yapmaya hazır" dedi.

Editör: Haber Merkezi