İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ulaş Polat, AKP Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan'ın CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun Bornova'ya ziyaretine ilişkin, "Sizi tam gezdirememişlerdir. Buyurun, bir de biz gezdirelim" ifadeleri kullanmasına tepki gösterdi.

'İTİRAF ETTİĞİ ÇOK AÇIK'

"Öncelikle şunu belirteyim; Bornova merkeze bıraksalar Kızılay Mahallesi'ni tek başına bulamayacak AKP İlçe Başkanı, ilçemizi tanımak isterse Gençlik Kollarımız kendisini gezdirmekten memnuniyet duyacaktır" diyen Polat, "AKP İlçe Başkanı'nın bu açıklamsıyla kendi İl Başkanı'na gönderme yaptığı ve sahaya çıkamadıklarını itiraf ettiği çok açıktır. Aynı açıklamada; kayda değer bir faaliyet varsa incelesinler, hatta bize de söylesinler, demiş. Eğer Bornova'da halkın içine çıkmaya yüzleri varsa faaliyetleri elbette kendisi de yerinde görecektir. Bu durumda en kayda değer tespitleri de ülkeyi içine sürükledikleri ekonomik buhranla yüzleşmek olacaktır" ifadelerini kullandı.

'SAHAYA ÇIKACAK CESARETİ BULABİLİRLERSE...'

Polat, "Buradan kendisine çağrım; öncelikle bu ekonomik yıkım ve buhrandan sorumlu olan AKP'nin il başkanı ve milletvekillerini sahaya çağırmasıdır. Tabii bunu yaparken, şayet sahaya çıkacak cesareti bulabilirlerse önce Bornova'nın sokak ve caddelerini kendisinin öğrenmesi gerekmektedir. Bornova'ya yüzlerce kalıcı eser bırakmış yerel yönetimlere karşı açıklama yapmadan önce, 20 yılda bu kente ne kattıklarını da açıklarlarsa biz de öğrenmiş oluruz" ifadelerini kullandı. 

'SUÇLULUK PSİKOLOJİSİNİN SONUCU'

Polat yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin azalan gelirlerin ve artan maliyetlerin vatandaşa verilen hizmetleri aksatmaması için büyük bir özenle çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı, "Kamu hizmeti veriyor olmanın ciddiyetinin farkında olan Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, günün koşularına göre kendi çalışma alanlarında aksaklıklar yaşanmaması için, hizmet önceliklerini değiştirecek hareket alanlarını da değerlendirmekten geri durmamaktadır. Bu ekonomik gerçekliklerle beraber, hizmet planlamasının değiştirilmesi de kamusal sorumluluk çerçevesinde değerlendirilmeli ve kötü ekonomik yönetimin sonuçlarına direnen kişi ve kurumlar, ayakta kalma mücadeleleri nedeniyle suçlanmamalıdır. Yaşanan krizin sorumluları, bu gibi çıkışlarla yanlış ekonomi yönetiminin sorumluluğundan kurtulamazlar. AKP İlçe Başkanı'nın esnafımızı düşünüyormuş gibi açıklamalar yapması da bu suçluluk psikolojisinin sonucudur" açıklamasında bulundu.

'DUYDUĞUM MUTLULUK VE ŞAŞKINLIĞI DA BELİRTMEK İSTERİM'

Polat son olarak, "Bu vesileyle; AKP İlçe Başkanı'nın, kurumların yetki ve sorumluluk alanlarını öğrenmesinden duyduğum mutluluk ve şaşkınlığı da belirtmek isterim. Zira kendisi, geçtiğimiz günlerde Bakanlığın sorumlu olduğu sanayi sitesiyle ilgili belediyemizi suçlayıp iktidar partisinin Bornova gibi bir eğitim kentine gösterdiği özeni de hepimize kanıtlamıştı" ifadelerini kullandı

Editör: Duygu Kaya