BMS Çelik Hasır Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mollaoğlu'nun, Panama üzerinden gerçekleştirdiği uçuş sırasında FBI tarafından yürütülen bir operasyon kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilirken, yürütülen soruşturmanın şirketin tüzel kişiliği, faaliyetleri, finansal durumu ve operasyonlarıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı vurgulandı.
"SORUŞTURMA GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR"
Gazeteci Serra Karaçam dosyaya ilişkin kamuoyunun erişimine açık resmi bir kayıt tespit edemediğini, soruşturmanın "sealed" (gizli) statüsünde yürütülüyor olabileceğini ifade etti.
Karaçam, BMS Çelik'in ABD'ye ihracat gerçekleştiren ve ABD'den alım yapan şirketler arasında yer aldığını, bu nedenle ABD'nin ihracat ve yaptırım mevzuatına tabi olabileceğini belirtti.
ŞİRKETTEN AÇIKLAMA
BMS Çelik Hasır'dan KAP'a yapılan açıklamada, "Mustafa Mollaoğlu'nun, Panama'ya yaptığı bir seyahatte, Şirketimizin faaliyetleriyle ilgili olmayan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı hususu Şirketimizin bilgisine ulaşmış olup konu yakından takip edilmekte" denildi.
Şirketten yapılan açıklama şöyle:
"Şirketimiz Genel Müdürü Sayın Mustafa Mollaoğlu'nun, Panama'ya yaptığı bir seyahatte, Şirketimizin faaliyetleriyle ilgili olmayan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı hususu Şirketimizin bilgisine ulaşmış olup konu yakından takip edilmekte. Şirketimize intikal eden bilgiler çerçevesinde, söz konusu gözaltı kararı ve ilgili soruşturmanın Şirketimiz tüzel kişiliği, Şirketimizin faaliyetleri, finansal durumu, operasyonları veya pay sahipleri ile herhangi bir ilgisi bulunmamakta.
Şirketimiz, tüm faaliyetlerini olağan iş akışı içerisinde kesintisiz şekilde sürdürmekte olup, bu aşamada Şirketimizin faaliyetleri, yönetim süreçleri veya operasyonel işleyişi üzerinde herhangi bir olumsuz etki bulunmamakta. Bu süreçte Şirketimizin günlük yönetimi ve operasyonel faaliyetleri Yönetim Kurulumuz tarafından koordineli şekilde yürütülecek olup, Şirketimizin yönetim ve karar alma süreçlerinde herhangi bir aksama söz konusu değildir."




