İzmir'de korkunç cinayet... Husumetlisi göğsünden bıçakladı
İzmir'de korkunç cinayet... Husumetlisi göğsünden bıçakladı
İçeriği Görüntüle

Siyasette gözler Özgür Özel'in kuracağı yeni partiye çevrilmişken, Ankara kulislerinden dikkat çekici detaylar sızmaya başladı. Özel'in geçtiğimiz günlerde katıldığı Sözcü TV yayınında verdiği "Temmuz sonu, ağustos başı gibi resmi adımlar atılır" mesajının ardından partinin adı, amblemi, genel merkez binası ve yönetim kadrosuna yeni detaylar ortaya çıkıyor.

MASADAKİ EN GÜÇLÜ SEÇENEK: 'YENİ PARTİ'

Gazeteci Deniz Zeyrek'in edindiği bilgilere göre, partinin isim arayışında sona yaklaşıldı. Başlangıç aşamasında "Yürüyüş", "İstiklal" veya "Değişim Partisi" gibi isimler masaya gelse de, ibre net bir şekilde "Yeni Parti" ismine dönmüş durumda. Bu tercihin arkasında yatan temel nedenler ise ismin günlük dilde kolay yuvarlanması, değişim vurgusunu net yapması ve ileride olası bir CHP'ye dönüş senaryosunda "Yeni CHP" algısını destekleme potansiyeli. Özel de bu durumu, "Bir isim genel kabul gördü, şimdilik ona 'Yeni Parti' diyelim" sözleriyle üstü kapalı doğrulamıştı.

SEMBOLSÜZ LOGO ÇATLAĞI

İsmin netleşmeye başlamasıyla birlikte üç farklı tasarım şirketine logo siparişi verildi. Ekibin ilk planı, kırmızı ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu, üzerinde hiçbir amblem bulunmayan ve sadece "YENİ PARTİ" yazısının öne çıktığı sade bir tasarımdı. Ancak parti kurmayları arasından bu fikre itiraz gecikmedi. Bazı isimlerin, "Sembol olmazsa, yaşlı veya okuma yazması olmayan seçmen oy pusulasında partiyi bulmakta zorlanır" uyarısı üzerine planlar esnetildi. Şirketlerin bu hafta yapacağı sunumların ardından tasarıma bir amblem eklenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

GENEL MERKEZ KOMŞU MAHALLEYE

Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında bina arayışı da hızlandı. Kurmayların son olarak Mustafa Kemal Mahallesi'nde, daha önce de siyasi parti binası olarak kullanılmış, masrafsız ve taşınmaya hazır bir yapıyı incelediği öğrenildi. İmzaların atılması halinde Yeni Parti; İYİ Parti, BBP, Anahtar Parti ve en önemlisi CHP'ye oldukça yakın, adeta "komşu" bir konumda siyaset sahnesine çıkacak.

A TAKIMINDA KİMLER OLMAYACAK?

Kuruluş dilekçesinin önümüzdeki hafta verilmesi beklenirken, işin kadro boyutuyla ilgili Gazeteci İsmail Saymaz'dan çarpıcı bir kulis bilgisi geldi. Saymaz; Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır, Umut Akdoğan, Burhanettin Bulut ve Turan Taşkın Özer gibi Özel'e yakınlığıyla bilinen ağır topların yeni partinin yönetim kademesine girmeyeceğini aktardı.

Söz konusu iddiaların ardından Umut Akdoğan'dan süreci netleştiren bir açıklama geldi. Makam talebi olmadığını vurgulayan Akdoğan, süreci şu sözlerle özetledi: "Yeni partiye geçeceğim ve bu partinin bir neferi olacağım. Ancak PM, MYK veya YDK gibi yetkili kurullara aday olmayacağım. Tıpkı CHP'deki son üç yılımda olduğu gibi koltuk istemiyorum. Milletvekili olarak Anadolu yollarına düşeceğim, sokakta bize gösterilen sevgi bize yeter."

Kaynak: HABER MERKEZİ