CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından aldığı yüzbinlerce dolarlık ihalelerin anlatıldığı dosyaya ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

Özel, bugün İçişleri Bakanı Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın ve ortağı olduğu 'Native Şirketi'nin sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından aldığı yüzbinlerce dolarlık ihaleleri açıklamış, söz konusu iddialara yanıt veren Emin Şen, "Süleyman Soylu'ya danışmanlık verdiğim doğru. Resmi müşavirlik, memurluk yaptığım iddiaları doğru değil. Söylediklerinin hemen hepsi hezeyan. Bu arada yanlış bir şey yaptı. Başka bir şirketin faturalarını koydu. Koyduğu faturaların çoğu CHP'li belediyeler" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı da, Özel'in Süleyman Soylu dosyasında adı geçen Emin Şen ile ilgili iki ayrı açıklama yapmış, ilk açıklamada, "Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır" ifadelerine yer verilirken ikinci açıklamada ise İçişleri Bakanlığı’nın sitesinde Emin Şen’in bilgilerinin yer aldığı sayfa ile ilgili olarak "Burada sadece geçmişten kalan bir bilgi güncellenmiştir" denilmişti.

"PAYLAŞTIĞIMIZ GÖRSELLERDE CHP'Lİ BİR BELEDİYE YOK"

Bakanlık ve Şen tarafından yapılan açıklamalara yanıt veren Özel, 'panik halinde' yapıldığını belirttiği açıklamalara ilişkin, "İçişleri Bakanlığı'nın sitesi önce erişime engellendi, sonra apar topar değiştirildi. Basın mensuplarıyla tamamını paylaştığımız görsellerde CHP'li bir belediye yok" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: "İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden alınan ihaleler AKP dönemine ait. Troll ordularını yönettiğine laf yok. Bakan müşavirinin, bakanlıktan ihale almasına laf yok. İçişleri Bakanlığı'nı ne hallere düşürdün Süleyman."

NE OLMUŞTU?

Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’in sahibi olduğu SM360’ın sosyal medya yönetimi için çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarından yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını açıklamıştı. Özel, 'Emin Şen liderliğinde 8 bin kişilik bir troll ordusunun Soylu için çalıştığını' söylemişti. Özel, Şen'in bakanlık çalışanlarına ve il il dolaşarak çeşitli seminerlerle 'trollük' eğitimleri verdiğini ifade etmişti. Özel ayrıca, Emin Şen'in Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptığını da aktarmıştı.

Özel'in aktardığına göre, Şen'in sahibi olduğu SM360 Ajans'ın eski ortakları arasında Neslihan Er Oğur ve Mücteba Kılıç bulunuyor. Mevcut çalışanlar arasında ise Emin Şen'in kardeşi Ömer Enis Şen var. Özel, eski ortaklardan Mücteba Kılıç için Gülen yapılanmasının lideri Fetullah Gülen'in alnından öptüğü kişi olarak bahsediyor.