CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı yardımcılığında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili de konuşan Özel, “Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı bizim taahhüdümüz. Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş için çoklu formüllerimiz var. Halkımız merak etmesin” ifadelerini kullandı.

Seçmenin ‘Bu iş ilk turda bitsin’ talebi var

Özgür Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Muharrem İnce ilk günden beri, ben ittifaklara karşıyım dedi. Biz iki ittifakta da değiliz, biz tek başımıza kazanacağız dedi ilk günden. Muharrem İnce ittifaka davet zeminini kendisi ilk baştan kaldırdı. Bence kendisi de buna kızmıyordur, partisindeki kişiler de bununla ilgili kızmıyorlardır. Ama şunu doğrudan anlıyorum ben seçmenin, bugün iktidar değişsin isteyen milyonların bu iş ilk turda bitsin diye bir talepleri var. Kılıçdaroğlu aday ilan edildikten sonra yaptığı sıçramayla bu işi hiç maceraya bırakmayalım ilk turda bitirelim diyen milyonlar Erdoğan’ın karşısında Kılıçdaroğlu varken başka aday çıkmasın diye bir refleks gösteriyor, bu çok anlaşılır bir refleks.

İnsanların bu işin ilk turda bitmesi için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu dışında kimsenin aday olmamasını istiyor olmalarını anlıyorum. Ben her şartta bu seçimin ilk turda açık ve net bir farkla kazanacağımızı görüyorum, İnce aday olsa da.”

Editör: Duygu Kaya