CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından hem illerde hem de ilçelerde düzenlediği mitinglere devam ediyor. İlçe mitinglerinin yedincisi Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi.

Miting'de konuşma yapan Özel şunları söyledi:

Biz kazanacağız, kötülük kaybedecek!

"Selam olsun Esenlere. İstanbul'da 7. gece mitingi bu. Esenler'e gitme AK Parti'nin kalesidir dediler. Esenler artık milletin kalesidir. Bu gece biz Esenler'e miting yapmaya değil eylem yapmaya geldik. Şunu bilin bağımsız yargı geldiğinde hırsızlardan yolsuzlardan ve darbecilerden hesap sorulacak Ama Esenler'in AKP'li esnafıyla, işçisiyle CHP'nin ilişkisi şu olacak, 'Evet ben AKP'liydim, Ekrem İmmaoğlu Cumhurbaşkanı oldu yüzümüzü güldürdü' diyecekler. Bugün Ekrem Başkanla Silivri'de sohbet ettik, dedi ki hiç merak etmeyin Esenler bütün ezberleri bozacak. 100 bin kişi gelip Esenler'de tarih yazanlara helal olsun hepinize! Biz kazanacağız, kötülük kaybedecek! Gelecek hafta çarşamba hep birlikte Sancaktepe'deyiz. 23 Nisan'da bir deprem yaşadık. Allah korudu. Konumu nedeniyle Esenler daha tedirgindi. O gece muhteşem bir görüntü yansıdı. Canım ablalarım evinin evine giremeyenlere köy usulü bir dayanışmayla, bir ekmek bir yufka dağıttılar. O gün gördük ki Esenler'deki bu iyi niyet bu iyi kalp olduktan sonra kimse bileğini bükemez.

Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı iken bugün Ekrem Başkanının muhatap olduğu tüm suçlamalarla ve fazlasıyla muhatap oldu

Kendi yoksulluğuna bakmadan bir başkasının imdadına koşan vicdanlı Esenler'de şu detayı hatırlatmak isterim, yıllar önce Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı iken bugün Ekrem Başkanının muhatap olduğu tüm suçlamalarla ve fazlasıyla muhatap oldu. Ama bir gün eşinin yanında gözlatına alınıp polis merkezine götürülmedi. Bütün yargılama tutuksuz gerçekleşti. Temyiz aşaması, yargılama aşaması geçip, suçu kesinleşince, Saraçhane'den dualarla cezaevine yollandı. Kimse onu itip kalkmadı. Pınarhisar'da yanında yatacak arkadaşı bile belli olacak şekilde geçirdi sonra da oradan çıktı. Bana soracak olursanız hiç yatmamalıydı.

Erdoğan dünün mağdurudur ama bugünün zalimidir

Ama ona yapılmayanı sırf Cumhurbaşkanı olmasın niye diplomasını iptal edenler, eşinin bulunduğu yerden onu zorla gözaltına alanlar, onu Silivri'ye koyanlar, TRT'den dünya kadar yalanla ona ve ailesine saldıranlar şunu Türkiye'ye hatırlatıyorlar; Erdoğan dünün mağdurudur ama bugünün zalimidir. Esenler hatırlar, ona yapılmadı bunlar. Ama o 25 yıldır bunu anlatır, mağdurum der. Dünün mağduru bugünün zalimi ise bugünün mağduru Esenler'e emanettir.

Gel TRT ekranlarına canlı yayılayın iddiaları

Erdoğan, İmamoğlu'nu yenemeyeceğini gördü, o yüzden hapse atmakta buldu çareyi. AKP içindeki vicadanlı insanlar bu darbeye isyan etmekte. Devletin içine çöreklenmiş bir grup insan bu ülkeye ihanet etmektedirler. 70 gün geçti, hala tek bir iddia kanıtlanamadı. O kadar yalan atıldı bir kuruşluk haksız kazanç belgelenemedi. Erdoğan'a meydan okuyoruz, güveniyorsan savcıya, gel TRT ekranlarına canlı yayılayın iddiaları.

Özel kalem müdürü ve koruma müdürü nerede olacaktı?

Ekrem Başkanımızın özel kalem müdürünü ve koruma müdürünü de aldılar. Utanmadan ellerine bir çubuk almışlar, bak bak diyor hiç ayrılmıyor yanından. Nerede olacaktı, özel kalem müdürü ve koruma müdürü. Aynı suçlamalarla aynı iddialarla bir kere gözaltına alındıysa bir daha gözaltına alınmaz. Ama Kadriye hanımı bir kere daha gözaltına aldılar ve sonunda tutuklattılar. 12 yaşında Çınar'ın yanından aldıkları Kadriye hanımı bugün ziyaret ettim. Tutuklu olduğu ilk akşam Çınar'ın doğum günüydü. Çınar o geceyi annesi olmadan geçirdi. Dün akşam göz yaşları içinde annem nerede diyen Çınar'ın doğum günü de biz Esenler'de kutlarız. İyi ki doğdun Çınar! Senin tarafında 12 yaşında bir çocuğun anasını bir hafta arayla alıp da o hakime yaptıramadım bu hakime yaptırırım deyip tutuklayan, 12 yaşındaki çocuğa acımayan biri var. Bizim tarafımızda ise o çocuğun yaş gününü kendi evladıymış gibi kutlayan 100 binlerce Esenlerli var.

Düşman hukuku uygulayan bu acımasızlara karşı elbette başımızı dik tutacağız

Bugün Ekrem Başkandan başka birini gördüm. Buğra Gökce. Suçu size hizmet etmek. Filiz hanımla evleneceklerdi ama Buğra Gökce'yi haspse attılar. Düşman hukuku uygulayan bu acımasızlara karşı elbette başımızı dik tutacağız. Burada on kişiyiz, akşam yüz bin kişiyiz. Hep birlikte kutlayacağız. Silivri Cezaevinde halen 36 evladımız var. Buradan onlarla dayanışmamızı ifade ediyoruz. Buradan onların serbest bırakılmasını, bayramı memleketlerinde geçirmelerini talep ediyoruz. 36 öğrenci için tez elden tahliye istiyoruz. Gençlere özgürlük!

CHP’li Bakan, Mehmet Şimşek’e sordu: İzmir’in kredisi neden onaylanmıyor?
CHP’li Bakan, Mehmet Şimşek’e sordu: İzmir’in kredisi neden onaylanmıyor?
İçeriği Görüntüle

Canımıza tak eden şeyin adı, bu takın açılımı tek adam krizidir

Sağcı solcu ayırmadan tüm yapılara gidip içinde bulunduğumuz asgari ücret sıkıntısına çare arayacağız. Çare ara zam almaktadır. Yılın ilk dört ayında TÜİK'in hesapladığı enflasyonla bile hesaplansa 22 bin liradan 19 bine düşmüştür. Eğer Temmuz ayında ara zam yapılmazsa geçen sene katlanamadığımız 17 bin liranın altında bırakın geçinmek sürünmek zorunda kalacağız. Hep beraber ara zammı almak için mücadele zamanıdır. Talebimiz asgari ücretli için ara zam, emekli için seyyanen zamdır. Torpiller, haksızlıklar milletin canına tak etti. Yasaklar, zulümler milletin canına tak etti. Canımıza tak eden şeyin adı, bu takın açılımı tek adam krizidir.

İstanbul'u bir atanmışa, bir eski bakana vermeyi istiyorlardı

Hakkımızı söke söke almaya var mıyız? Bizden erken kalkan kötüler, Ekrem Başkan'a polis yollamış ama kendi kayyımlarını hazırlamışlardır. İstanbul'u bir atanmışa, bir eski bakana vermeyi istiyorlardı. Ama gittik Saraçhane'de 7 gün 7 gece direndik. İstanbul'un iradesine sahip çıkan kahramanlara selam olsun. Sarayın hık hık deyiceleri, yaz geliyor Ekrem'i unuturlar diyor. Bak bakalım Erdoğan, burada teslim olacak hal var mı? Susarsak o kazanacak."

Kaynak: HABER MERKEZİ