Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli ‘İzmir’ mesajları verdi. 

CHP’nin İzmir aday listesini değişim, kadın ve genç vurgusu eşliğinde yapan Genel Başkan Özel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay özelinde de açıklamalarda bulundu. Özel konuşmasında, “‘Değişim diyordunuz, ne oldu?’ diyenlere ‘Dün ilan edilen İzmir listesine bakın’ diyorum. Değişim orada! Dün İzmir’de CHP tam 30 belediye başkan adayı açıkladı. Adaylarımızın yaş ortalaması 46, 9 tanesi kadın, 12’si 40 yaş altında. Bundan sonraki süreçte de daha çok kadın ve gencin olduğu listeleri göreceksiniz. CHP tarihi boyunca İzmir’de 6 tane kadın belediye başkanı var. Listelerimizde 9’da 9 istiyoruz. Ama öyle kıyıda, köşedeki küçük ilçelere kadın aday koymadık. İzmir’in en büyük ilçelerine, Konak’a, Karabağlar’a, Karşıyaka’ya, Çeşme’ye, Foça’ya, Karaburun’a Menemen’e, Selçuk’a ve Kınık’a kadın koyduk” dedi. 

Özel, 3 kadın adaya dikkat çekti

CHP Genel Başkanı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan, tecrübeli, vizyoner, önemli, dürüst, çalışkan bir arkadaşımız… Cemil Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak görevlendirdik, kendisine başarılar dilerim” diye konuştu. Özel, Karabağlar Adayı Emine Helil İnay Kınay, Konak Adayı Nilüfer Mutlu Çınar ve Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal hakkında özel parantezler açtı. 

“Kınay kente karşı suçlara direnmiş bir arkadaşımız”

Özel şunları kaydetti: Her birini ayrı ayrı saymak isterim ancak bazı adaylardan bahsetmek isterim. Örneğin Karabağlar için aday gösterdiğimiz Emine Helil İnay Kınay Çevre Mühendisleri Odası’nın İzmir Şube Başkanlığını yürütmüş, çevre mücadelesinde önemli görevler üstlenmiş, Sao Paolo gemisinin denizlerimizi kirletmesine izin vermemiş, hem İzmir’de hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre mücadelesine katılmış, kente karşı suçlara direnmiş bir arkadaşımız… 

Karşıyaka’yı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’a emanet ettik

Bunun yanında yine Konak’ta yüksek mimar Nilüfer Mutlu Çınar arkadaşımızın bu kentte bir tarih yazacağına inanıyoruz. Yine çok genç yaşında bir kadın arkadaşımız… 

Benim Karşıyakalılara bir borcum vardı. 1994’ten beri, 30 yıldır, Karşıyada’da doğmuş Karşıyaka’da büyümüş bir belediye başkan adayı olmuyordu. ‘Karşıyakalı istiyoruz’ diyorlardı. Karşıyaka Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’ı aday gösterdik. İşçimenler ailesi Karşıyaka’da Levantenlerin yaşadığı dönemdeki 2 yerli ailesinden bir tanesi. Büyük Dedesi Karşıyakaspor’un kurucu başkanı. Dedesi en uzun süre görev yapmış ikinci başkan. Babası Karşıyaka Başkanı, kendisi Karşıyaka’da basketbol oynamış ve diğer dallarda bir spor yapmış bir sporcu. Ve İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin seçilmiş ilk kadın yöneticisi… İzmir’deki eğitim, teknoloji vakıflarının başında Karşıyaka’ya Karşıyakalı genç bir kadını aday gösterdik. Karşıyaka’yı O’na, O’nu da Karşıyaka’ya emanet ettik.

“CHP’yi kadın ve gençlerin partisi yapacağız”

CHP Lider, “38 yaşındaki Çağatay Güç Aliağa’ya, 40 yaşındaki Onur Yiğit’i Balçova’ya, 39 yaşındaki İrfan Önal’ı Bayraklı’ya, 35 yaşındaki Ömer Eşki Bornova’ya, 32 Uygar Yıldırım Çiğli’yi, 38 yaşındaki İlkay Çiçek Menderes’e, 33 yaşındaki Erman Uzun Narlıdere’ye hizmete edecek” mesajını verirken, sözlerini, “Bir dahaki sefere listenin başına oturan İzmir’e kadın büyükşehir belediye başkanı ararsa önünde aslan gibi 9  seçenek var, genç büyükşehir belediye başkanı ararsa 14 tane aslan gibi seçenek var. Bu partide kadınların ve gençlerin önünü açacağız, bu partiyi Atatürk’ün istediği gibi kadın ve gençlerin partisi yapacağız” diyerek tamamladı.

Editör: Esra Seyirden