Koç Holding'in otomotiv markası Otokoç'un Maltepe'de bulunan Genel Müdürlük binasına maskeli 2 kişi tarafından silahla ateş açıldı.
Yüzleri maskeli 2 kişi, Aydınevler Mahallesi Saygı Caddesi'ndeki binaya sabah saatlerinde geldi.
Şüphelilerin silahla ateş açtığı binaya 2 kurşun isabet etti.
İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.
ŞÜPHELİLER ARANIYOR
Bölgede yapılan incelemelerde şüphelilerin olaydan sonra silah ve kıyafetlerini yakınlardaki alışveriş merkezinin bahçesine attıkları, daha sonra da taksiyle olay yerinden kaçtıkları belirlendi.
Polis ekiplerinin aramaları sonucunda yakalanan iki şüpheli gözaltına alındı.
BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Maltepe ilçesi Aydınevler Mahallesi'nde bulunan Otokoç Genel Müdürlüğüne silahla ateş açılması olayıyla ilgili derhal soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Yürütülen soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
RAHMİ KOÇ'UN "FIKRASI" GÜNDEMDE
Saldırının, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir programda anlattığı ve hakkında soruşturma açılmasına neden olan, başta kadınları ve Kürtleri olmak üzere toplumun farklı kesimlerine yönelik aşağılayıcı unsurlar barındıran "fıkra" nedeniyle olabileceği ihtimali göz önünde bulunduruluyor.
Söz konusu fıkrasının toplumun farklı kesimlerinin tepkisini çekmesi üzerine Rahmi Koç kamuoyuna bir özür mesajı yayınlamıştı.




