Tire’de şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan Bülent Appan, aracında unutulan servet değerindeki para ve ziynet eşyasını sahibine teslim etti.

Olay geçtiğimiz günlerde Tire’de yaşandı. Tire’de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 44 yaşındaki Bülent Appan, günlük mesaisini bitirdikten sonra aracında temizlik yapmaya başladı. Bu sırada içinde 1,5 milyon lira değerinde döviz ve ziynet eşyası ile bir cep telefon olan çantayı buldu. Cep telefonunun aranmasıyla, çanta sahibi ile konuşan ve arayanın ziynet eşyalarının sahibi olduğunu anlayan Appan, vakit kaybetmeden çantayı sahibine teslim etti.

ESNAF TERBİYESİNİN GEREĞİ

Olayın duyulması üzerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ve Appan’ın kayıtlı olduğu Tire Otobüsçüler Odası, dürüst şoföre birer teşekkür belgesi takdim etti. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu tarafından görevlendirilen ulaşımdan sorumlu Birlik Başkanvekili İbrahim Bayram da ayrıca Bülent Appan’ı ödüllendirdi.

Örnek davranışların ödüllendirilmesi gerektiğini kaydeden İbrahim Bayram, ‘Doğru davranışların yaygınlaştırılması için insanların teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bülent Appan esnaf terbiyesinin gereğini yaparak sadece odasını değil, İzmir Esnaf Teşkilatı’nı gururlandırmıştır. Genç üyemizin sergilediği halisane davranış, sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya önemli katkılar koyan esnaf sanatkarlarımızın ulvi özelliklerini bir kez daha insanlara hatırlatmıştır. Başkanımız Zekeriya Mutlu’nun talimatlarıyla camiamızın saygınlığına verdiği katkılardan dolayı kendisine teşekkür ettik’ dedi.

Yaşanan olayın Bülent Appan’ın ilk örnek davranışı olmadığına dikkat çeken Tire Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz ise, ‘Pandemi döneminde de benzer bir olay yaşanmış, Appan aracında unutulan değerli eşyaları yine sahibine teslim etmişti. Şoförlük mesleğini icra eden bir aileden gelen Bülent Appan, esnaf ahlakını özümseyerek yetişmiş genç bir üyemiz. Odamızı ve üyelerimizi gururlandıran asil davranışından dolayı en içten duygularımızla kendisine teşekkür ederiz.’ diye konuştu.

SOKAKTA BAŞIM ÖNDE YÜRÜYEMEM

12 yıldır şoförlük mesleğinde ter döktüğünü kaydeden Bülent Appan ise, ‘Pazarın kurulduğu salı günleri Tire’nin en yoğun günü. Bu tür olaylar bazen yaşanıyor. Doğma büyüme Tireliyim ve bu ilçenin tanınan bir ailesine mensubum. Yarın yine benzer bir durum olsa aynı hareketi sergilerim. Çünkü Tire sokaklarında başım önde dolaşamam. Biz hayatımızı 4 teker üzerinde geçiriyoruz. Dolayısıyla da her an hesap vermeye hazır şekilde yaşamalıyız. Ben aileme ve Evliye Çelebi’nin, ‘Tahtı Kadim, Şehri Emin’ olarak nitelendirdiği Tire’ye yakışır şekilde hareket ettim. Davranışımı takdir edenlere de teşekkür ediyorum’ dedi.

Editör: Haber Merkezi