NİL KAHRAMANOĞLU/İZ GAZETE- İz TV’de Doğan Beyazgül’ün sunduğu Özgür Yorum programının bu haftaki konuğu önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila oldu. Yerel siyasetten genel siyasete kadar birçok konuda değerlendirmede bulunan Atila, il başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.

Sansür yasasının kanunlaşmasıyla ilgili konuşan Atila, “Her gün özgürlükler daha çok kısıtlanıyor. Özellikle hapis cezaları çok ağır. Bu konuyla ilgili eleştirilerimizi ortaya koyuyoruz. Genel Başkanımız bu konuda elinden gelen mücadeleyi de veriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis’e iyi bir şey getirirken mutlaka yanına bir şey ekleyerek onu zor duruma sokuyor. Basın emekçilerinin özgürce konuşup yazabileceği bir ortamın olması gerekiyor. Çok umutsuz konuşmak istemiyorum. Çünkü umudu kaybetmemeliyiz. Seçime en geç 8 ay var. Bunu da düşünürsek daha çok çalışmamız gerekir. Daha özgür bir Türkiye için, çocuklarımıza aydın yarınlar bırakmak için mücadele etmemiz gerekir. Mücadelenin son sürecine girmek üzeriyiz. Seçimi kazanacağız rahatlığına bürünmememiz gerekir. Daha çok çalışmalıyız. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında her şeyi daha iyi şekilde inşa edebiliriz” diye konuştu.

‘SEÇİME YÖNELİK’

Yasanın çıkmasının seçimle bağlantılı olduğunu ifade eden Atila, “Çok ciddi bir çalışmayla birlik ve beraberlik içerisinde sandık güvenliğini de sağlayarak bu süreci atlatmalıyız. Hem yandaş medya olsun hem devletin bakanları olsun sağlıklı bir bilgi almamız zorlaşıyor. Doğru bilginin verilmesi çok önemli bunun için gazetecilerin de gazetecilik yapabilmesi lazım. Bunun için de iktidar patisi dâhil herkesin samimi bir mücadele vermesi lazım. Biz başından beri bu konuda samimi mücadeleler veriyoruz” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU SAMİMİ’

Türban tartışmalarına da değinen Atila Genel Başkanlarının bu konuda çok samimi davrandığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olduktan sonra türban sorununun çözümünün hızlandığını aktaran Atila, “Farklı siyasi partiden olan insanları da düşünebilmemiz lazım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Genel Başkanımız özgürlükler anlamında samimi şekilde mücadele veriyor. Bunun da iyi anlatılması gerekiyor. Kılıçdaroğlu tüm Türkiye’nin sesi olmak için emek veriyor. Toplumun sesi oluyor. Bu cesaret isteyen bir şey. İkinci yüzyıla giderken toplumun bütün renkleri barışmalı. Birlikte olmalıyız. Bugün Türkiye’nin asli sorunu ekonomidir. İnsanlar çok zor şartlarda geçiniyor. Asgari ücret yeterli değil. İkinci yüzyıla giderken geçmiş bütün kazanımlarımızı arttırıp yeni bir hedefle Türkiye’yi ileriye taşımalıyız” açıklamasında bulundu.

‘MİNNET BORCUM VAR’

İl başkanı olma hedefinin olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Atila, “Partimizde herhangi bir süreç başlamadı. Benim böyle bir çalışmam yok. Görevde olan bir başkan ve yönetim de var. Böyle bir noktadayken de bizim talep açmamız doğru olmaz. Esas amacımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin önderliğindeki Millet İttifakı’nın kazanması ve Genel Başkanımızın da Cumhurbaşkanı olarak bu ülkeye hizmet etmesidir. Tüm çabam ve çalışmam bu yöndedir. Genç denilebilecek bir yaşta meclis üyesi, belediye başkanı oldum. Partime bir minnet borcum var. Bir kırgınlık küskünlük söz konusu değil. Genel Başkanımız partimizde bize bir görev verirse bu bizim için bir emirdir. Bu görevleri yapmak bizim için onurdur. Bir uzlaşma olmadığı sürece bu gibi tartışmaların odağında olmayı doğru bulmam” şeklinde konuştu.

‘DOĞRU BİR TAVIR DEĞİL’

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Ali Çelebi ve Eşref Fakıbaba’nın istifalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Atila, “İkisi arasında bir kalite farkı var. Sayın Çelebi’nin bu tavrı doğru bir tavır değil. Bizler seçildiğimiz görevlere partinin gücüyle geliyoruz. Partiden istifa ettikten sonra bulunduğu görevden de istifa etmesi daha etik bir hareket. Seçim olup da tekrardan Parlamenter Sistem’e geçildikten sonra yapılması gereken Seçim Kanunu’nun değiştirilmesi gerekir. Partiler önseçim yapmalı ama onun dışında tercihli sis gibi daha çok insanın siyasete katılmasını sağlayacak yöntemler seçilmeli. Bu düzen ya değişmeli ya değişmeli. Bu sistem devam ettiği sürece daha çok istifalar olur. Partiler arası geçişler olur. Esas nokta; kader seçimine giderken doğru kararlar vermektir” diye konuştu.

‘BİZİ KORKUTAMAZLAR’

Soyer’e yönelik soruşturma izni verilmesine tepki gösteren Atila, “Soruşturmaların 9 Eylül kutlamaların sonucunda gelmesi manidardır. Bu tarz soruşturmalarla bizi yıldıramazlar. Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor. Büyük yatırımlar yapılıyor. Bu soruşturmalar bizi korkutamaz. Dün de olduğu gibi bugün de şeffaf ve hesap verebilir şekilde çalışıyoruz. Bunların hepsi aşılır. Yeter ki İzmir olarak tek vücut olalım, İzmir duruşunu sergileyelim” ifadelerini kullandı.

.


 

Editör: Haber Merkezi