Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, deprem dolayısıyla bir veya iki hafta uzaması beklenen okul kapanış tarihlerinin değişmeyeceğini açıklayarak, "16 Haziran'da okullar kapanıyor uzatma yapmadık" dedi.

Bakan Özer,  "1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında deprem bölgesinde 2 aylık telafi eğitim programı yapacağız. Öğrenciler illa eğitim aldıkları lokasyonda değil istedikleri ilde bu eğitimi alabilecek. Deprem bölgesine geri dönüşler devam ediyor. 82 bin 560 öğrenci geri dönüş yaptı." ifadelerini kullandı.


29 Mayıs'ta okullar tatil

Bakan Özer, ikinci turun yapılacağı tarih olan 28 Mayıs Pazar gününden bir gün sonra yani 29 Mayıs'ta da okulların tatil olacağını açıkladı.

Öğretmen ataması olur mu?

Öğretmen ataması olur mu? sorusuna da yanıt veren Özer, "Mülakatların kaldırılacağını cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Mülakat kaldırıldığı zaman öğretmen atamasında tek kriter KPSS olacak. İnşallah bundan sonra 45 binle sınırlı kalmayacak, atama illa ki olacak. Bizim istediğimiz kardeşlerimizin bir an önce okullarına kavuşması." ifadelerini kullandı.

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Güncel haberler/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz