Okul servisi taşımacılığı sektörünü yakından ilgilendiren yaş sınırı uygulamasında servisçilere rahatlatıcı bir gelişme yaşandı. 15 yaşına kadar olan servis araçlarının kullanım süresi 1 yıl daha uzatıldı.

Bir yıl daha uzatıldı

Mevcut geçici yönetmeliğe göre 15 yaşına kadar olan servis araçlarının çalışmasına izin veriliyordu. 1 Temmuz 2025’te sona ereceği açıklanan uygulama, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun girişimleriyle 1 yıl daha uzatıldı. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, süreci yakından takip ettiklerini belirterek, kararın sahadaki esnafın sesiyle alındığını söyledi. Mert, Ankara’daki temaslarını aralıksız sürdürdüklerini ve taleplerini tüm detaylarıyla ilgili mercilere ilettiklerini aktardı.

Başkan Mert, uygulamanın sona ermesi halinde binlerce esnafın mağdur olacağını belirterek, “Bu konu yalnızca bir yaş meselesi değil, aynı zamanda geçimini sağlayan binlerce esnafın hayatta kalma mücadelesidir. 15 yaş sınırının bir yıl daha uzatılması, başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’deki servisçiler için büyük önem taşımaktadır” dedi.

"Kalıcı bir hale getirilmesi şart"

Geçici uzatmanın olumlu ancak yetersiz olduğunu vurgulayan Mert, “1 yıllık uzatma yeterli değil. Servis esnafımızın önünü görebilmesi için bu yaş sınırının yeniden gözden geçirilerek kalıcı bir hale getirilmesi şart” açıklamasında bulundu.

Cemil Tugay'dan grev öncesi açıklama: Anlaşma sağlanamadı
Cemil Tugay'dan grev öncesi açıklama: Anlaşma sağlanamadı
İçeriği Görüntüle

Erdem Mert, süreçte emeği geçen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Mehmet Yiğiner’e teşekkür ederek, “Sayın Yiğiner’in bu süreçte gösterdiği kararlılık ve destek takdire şayandır. Esnaf lehine sonuçlar alınmasında çok büyük pay sahibidir” diye konuştu.

Başkan Mert, açıklamasının sonunda, “Bu başarı hepimizin. Ancak bu sadece bir başlangıç. Servis esnafının sesi olmaya, sorunlarını çözmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Kalıcı düzenlemelerle bu sektörü ayakta tutmak hepimizin sorumluluğudur” diye aktardı.

Kaynak: İHA