İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir İl Kongresi geride kaldı. Ancak kongre, bünyesinde barındırdıkları ve yaşananlarla bir süre daha konuşulacağa benziyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde adaylığı konuşulan ve kongre sırasında 30 delegenin imzasını çektiği Cüneyt Oğuz, İl Kongresi’nin ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında CHP İzmir İl Kongresi’nin Divan Başkanlığı’nı yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’ya tepki gösteren Oğuz, “400 oy ile seçimi kazanacağımı tüm çevreme söylemiştim. Eğer adaylığım biçilmeseydi Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı bendim. Sandıktan çıkan sonuç il başkanının meşruluğunu İzmir’de maalesef tartışmaya açmıştır. 611 kişinin oy kullandığı seçimde kendisine her türlü imkan sağlanan tüm örgüt başkanları ve belediye başkanları tarafından desteklendiği iddia edilen Deniz Yücel tek aday yapıldığı kongrede 253 oy almıştır yani kendisine 358 kişi oy vermeden salondan ayrılmıştır” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKANLIK YAPMA KONUSUNDA ZAFİYETE DÜŞMÜŞTÜR’

Cüneyt Oğuz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu durum, baskılara karşı izmirin onurlu şerefli il delegasyonunun haykırışıdır çığlığıdır. Adalet ne kadar yok edilmeye çalışılsa da karşısında onurlu insanların sandıktaki mesajlarında örgütümüzün adalete inanmışlığı ve adalet isteği açıktır. Değerli başkanımız bu zeminde İzmir il örgütüne başkanlık yapma konusunda zaafiyete düşmüştür, örgüt karşısında güvenini yitirmiştir ve bir an önce iktidara yürüdüğümüz bu yolda gereğini yaparak hem örgütümüzün hem de İzmir’in önünü açmalıdır”

Editör: Haber Merkezi