ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE İzmir Meslek Fabrikası'nda ücretsiz maske üretimi için çalışan ve sözleşme süresinin dolması üzerine işsiz kalan 28 öğretmen, eski büyükşehir belediye binası önünde oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Dokuz ay boyunca İzmirliler için emek verdiklerini ifade eden öğretmenler, daimi bir iş için İzmir Büyükşehir'e çağrı yaptı.

İŞSİZ AŞSIZ UMUTSUZ DÖNMEK İSTEMİYORUZ

İBB Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden beri kadın istihdamını her şeyin önünde tutuğunu, yaptığı projelerle bunu hayata geçirdiğini  dile getiren Güzellik ve saç bakım hizmetleri öğretmeni Büşra Güngör, Meslek Fabrikası emekçileri olarak seslerini defalarca Tunç Soyer’e duyurmak için çeşitli yollarla bunları denediklerini fakat seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Güngör, “16 yıldır yönetimde olan iktidar yüzünden hamile oldukları için sokağa çıkamamayı, ulu orta kahkaha atmamayı, saçımızla kıyafetimizle tahrik etmemeyi ve eğer öyleyse tecavüze uğramayı haklı gösterecek kadar sığ zihniyetle mücadele ediyoruz. Değerli başkanım “çiçek gibi İzmir” anahtar projeleri ve bunun gibi daha birçok projede kadın istihdamına ne kadar çok önem verdiğinizi biliyorsunuz. Biz sizi seviyoruz  ve biliyoruz ki sizde bizi seviyorsunuz. Gelin bugün bizi evlerimize çocuklarımızla müjde ile gönderin” idelerini kullandı.

İsteklerini dile getiren Güngör, devamlı iş ve devamlı sigorta istediklerini ifade ederek “Bizler ne istiyoruz? Devamlı iş, devamlı sigorta, güvenceli gelecek. Kaygısız gelecek! Hakça bir yaşam. Biz ney yaptık?  Işık olduk. Destek olduk. Emek kattık. Değer kattık, var ettik. Ve atık bizler her defasında bilimsel ilkeli öğretme, var etme, adına heyecanla çıktığımız evlerimizden; işsiz, aşsız, umutsuz, kırgın dönmek istemiyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Bunu kabul etmekte, görmezden gelmekte ötelemekte taşeron düzenine destek vermek, emekçinin mağduriyetini hiçe saymaktır.Sayın Başkanım söylemler eylemleri güçlü kılar, gelin emeğin davasına birlikte sahip çıkalım. Aşkla İzmir dediniz, aşkla İzmir dedik. Aşkla buradayız, açlıkla evde olamayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi