Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte ofislerin konuta dönüştürülmesinin önü açıldı.
Belirli şartları sağlayan ofisler, 1 Temmuz 2027'ye kadar konuta dönüşebilir.
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikler 1 Temmuz'da Resmî Gazete'de yayımlandı.
Habertürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre; İmar planı konut yapılmaya uygun alanlarda bulunan ofisler, binanın yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde konuta dönüştürülebilecek.
Ayrıca yönetmelikle birlikte; Arsa oturum oranlarında (TAKS) yüzde 60 esnekliği, 3 katlı binalara asansör şartı, asansörlerin bodruma kadar inmesi, mescit ve çocuk oyun alanlarının muaf tutulması gibi önemli başlıklar ile ilgili değişikliğe gidildi.
Ruhsat süresi dolan binaların yeniden ruhsatlandırılması sürecine yeni kurallar getirildi. Ruhsatı aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaatına başlanmış yapılarda; deprem, yangın, yalıtım ve enerji verimliliği konularında güncel mevzuat, diğer konularda ise eski mevzuat geçerli olacak. 2 yıl içinde hiç başlanmamış inşaatlar ise tüm haklarını kaybedecek.



