Yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birlikte Ödemiş’te dağlar beyaza büründü, ova kesimleri kuvvetli yağışlardan nasibini aldı. Cuma sabaha karşı saatlerinden itibaren kuvvetli yağmurla birlikte saat 12.30’a kadar 43,4 mm yağış alan Ödemiş’te alarma geçen Ödemiş Belediyesi ekipleri dağlarda kar mücadelesine başladı, ovada sıkıntı yaşanan noktalara müdahale etti. 

Ödemiş’te 27 Ocak Cuma günü sabaha karşı saatlerinde ova kesimlerinde kuvvetli yağmur başlarken Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışı görüldü. İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ ve doğa harikası Gölcük Yaylası uzun zamandır hasret olduğu kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar yağışı Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde etkili olurken Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuza geçti. 

Bozdağ, Ovacık, Tekke ve Gölcük Yaylası’nda kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı. Ödemiş Belediyesi’nin kar küreme aracı yolda kalan sürücülerin de yardımına koştu. 

odemis-kar-kis (3)

KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR UYARISI 

Bozdağlar ve Aydın Dağları'nda etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Gölcük Yaylası ve Bozdağ güzergahları ile diğer dağ yollarını kullanacak sürücülerin ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için mutlaka kış lastiği kullanmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları gerektiği belirtildi. 

Ovada etkili olan kuvvetli yağmur sonrası sıkıntı yaşanan bölgelerde müdahalede bulunan Ödemiş Belediyesi ekipleri taşkınlarla biriken suyun tahliyesini sağladı. Çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli şekilde gerçekleştirildi. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “İklim krizinin etkilerini derinden hissettiğimiz bu süreçte Küçük Menderes havzamızın hasret olduğu yağışlara Cuma sabaha karşı saatlerinden itibaren kavuştuk. Özellikle Bozdağlar ve Aydın Dağları’nda bu mevsimin şimdiye kadarki en yoğun kar yağışını aldık. Uzun zamandır akmayan dereler akmaya başladı. 45 kilograma yakın yağış almamız söz konusu oldu. Kar yağışı 1000 rakımın altına kadar etkili oldu. Meteorolojik raporları takip ederek hayatın olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimizi yaylalarımızda ve ova kesimlerinde seferber ettik.  

Kısa sürede yüksek miktarda yağış alan bölgemizde İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili kurumlarla irtibat halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Farklı güzergahlarda tüm imkanlarımızla sahadayız. Bizim için sahada olan ekiplerimize yardımcı olmak adına özellikle sürücülerimizin uyarıları dikkate almaları çok önemli. 

Hem Bozdağlar hem de Aydın Dağları üzerindeki yollarımızı kullanacak sürücülerin mutlaka kış lastiği kullanımına ve zincir bulundurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Belediyelerimiz hem Karayolları ekiplerimiz yolların açık tutulması için yoğun bir çaba içerisinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımız hava koşulları sebebiyle karşılaşabilecekleri zor durumlarda 0232 544 90 97 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından belediyemize ulaşabilir. Kış mücadelesi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi. 

Editör: Duygu Kaya