TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde 27 Ocak’ta adayların belirlenmesinin ardından bazı ilçelerde tepkiler sürüyor. Menemen, Selçuk, Tire’de yükselen tepkilere Narlıdere de eklendi. Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Belediye Başkan adaylığına gösterilen Ali Engin’e örgütten ve aday adaylarından tepkiler geldi.

MYK’dan Çiğli adayı olarak geçen ancak Parti Meclisi tarafından Narlıdere Belediye Başkan adaylığına atanan Ali Engin’in adaylığına itiraz eden aday adayları CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İLÇE YÖNETİMİ SESSİZ KALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanlığı tarafından ‘adayımızın arkasındayız’ ya da ‘adayın arkasında değiliz’ gibi herhangi bir açıklama yapılamaması Cumhuriyet Halk Partililerin ilçe binasına kalabalık bir şekilde gelmesine ve İlçe yönetimine itiraz etmesine sebep oldu. Bu olayın ardında Narlıdere İlçe Yönetimi bir toplantı düzenledi.

İlçe Yönetimi gerçekleştirdiği toplantının ardından “Genel Merkezin aldığı karara saygıyız ancak kabul etmiyoruz. Sekiz aday adayımızın arkasındayız.” kararını alırken, herhangi bir eyleme geçemeyeceklerini belirtti.

Öte yandan aday adayları ilçe yönetimine süreçle ilgili açıklama yapmasını talep ederken ilçe yönetimi bu talebe karşı çıktı. İlçe Başkanı Şahin Fırat ise aday adaylarının yapacağı açıklamaya da katılmayacağını söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere aday adayı Hakan Kılıç şu ifadeleri kullandı;

“Aday adaylarının açıklamasının ardından kamuoyu tatmin olmadı. Doğal olarak ilçe başkanının ağzından bir açıklama duymak istiyorlardı. Muhatap olarak ilçe başkanı ve ilçe yönetimini görmek istediler.”

İKİNCİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öte yandan CHP Narlıdere İlçe Başkan Şahin Fırat açıklama için ikna edildikten sonra ‘Aday adaylarının yanındayız. Ancak Genel Merkez ne karar verirse ona uygun davranmak zorundayız.’ ifadelerini kullanmıştı.

İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile gerçekleşen ikinci bir toplantının ardından 30 Ocak Çarşamba (bugün) Ali Engin isminin yeniden değerlendirilmesini talep etmek üzere İl Başkanı ile görüşeceklerini beyan etmelerine rağmen Fırat, basına verdiği demeç ile ‘Ali Engin’in arkasındayız’ mesajı verdi. Şahin Fırat’ın bu açıklaması Narlıdere’de kendisine yönelik tepkilerin artmasına sebep oldu.

NARLIDERELİLER AÇIKLAMA YAPACAK

Öte yandan Narlıdereliler 30 Ocak Çarşamba (bugün) 18:30’da Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanlığı’nın önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Editör: Haber Merkezi