İZ GAZETE- Narlıdere’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen, planlama yetkisinin Narlıdere Belediyesi’nde olduğu kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların mağdur olduğu öne sürüldü. Atatürk, Çatalkaya, İnönü ve Narlı mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm planlarına itiraz eden vatandaşlar itirazlara yanıt alamayınca hukuki süreci başlatma kararı aldı. Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘YÜZDE 95’E YAKIN İTİRAZ VAR’

Yaklaşık 8 senedir sürüncemede olan, taleplerinin dikkate alınmadığı bir süreç yaşadıklarını belirten Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen, “Gelinen noktada; Narlıdere Belediyesi planları yaptı, Bakanlığa gönderdi, Bakanlık da onayladı. Planlar askıya çıkarıldı, biz de itiraz ettik. Ancak yanıt verilmedi, 1 ay yanıt verilmeyince ret sayılıyor. Atatürk ve İnönü mahallerinin planları için dava sürecini başlattık, bu hafta da Çatalkaya ve Narlı mahallelerinin planları için dava sürecini başlatacağız. Buradaki insanların yüzde 80’ine 60 metrekarenin dayatıldığı, bir de üzerine para talep edildiği bir plan var. Yüzde 95’e yakın bir itiraz var ama insanların hepsi itiraz sürecine dahil olamıyor. Bu planları kabul ettikleri için değil örgütlü olmamaktan kaynaklanıyor” diye konuştu.

‘DİKKATE ALINMADIK’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere’nin Belediye Başkanı olduğu dönemde taleplerini kendisine iletmelerine rağmen dikkat alınmadığını söyleyen Esen, 2019 yerel seçimlerinden bu yana Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Engin’in de vatandaşların taleplerini dikkat almadığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi