Reklamcılık alanındaki yenilikler her geçen gün rekabetin de artmasına sebep olmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle beraber, güncel reklamcılık anlayışının da yenilendiğini görmek mümkün. Günümüzde birçok sektörde popüler olan reklamcılık modellerinden birisi de hiç şüphesiz led ekran panelleri aracılığıyla insanların ilgi odağı olmayı başaran led ekranlardır. Led ekranlar kullanım alanlarına göre iç mekan led ekran ve dış mekan led ekran olmak üzere ikiye ayrılır. İç mekan led ekranlar, daha çok kapalı mekanlarda tercih edilirken dış mekan led ekranlar ise açık hava reklamcılığında tercih edilen led ekran modelleridir.

Led Ekranlar Ne İşe Yarar?
Led ekranların işletmelere sundukları avantajlar oldukça fazladır. Her marka, müşteri kitlesine kısa yoldan ve etkin bir şekilde ulaşmayı ister. Led ekran teknolojileri de aynı anda birçok kişiye ulaşmayı kolaylaştıran görüntüleme cihazlarından biridir.

- Aktif Reklamcılık İmkânı Sunar: Led ekranların tercih edilmesindeki en önemli detaylardan birisi de hiç şüphesiz işletmelerin kesintisiz olarak reklamlarını müşterileriyle buluşturabilme avantajını sağlamasıdır. Günün her anında ekrana görüntü yansıtma imkânı sunan led ekranlar, aynı anda yüzlerce kişinin dikkatini çekmeyi başarır. Özellikle mağazacılık sektöründe kullanılan iç mekan led ekran teknolojileri, reklam için fazla bir bütçe ayıramayan işletmelere oldukça büyük avantajlar sunar.

- Yerden Tasarruf Sağlar: Mağazalar fiziki olarak ya alışveriş merkezlerinde ya da şehir merkezlerinde konumlanır. İşlek noktalarda yer alan her işletmenin reklam yapabilecekleri alanları da kısıtlıdır. Mağaza yetkilileri kendileri için sunulan her alanı en verimli şekilde kullanmak zorundadır. İç mekan led ekranlar bu noktada oldukça büyük kolaylık sağlar. İşletmeler için istenilen ebatta üretilebilen led ekranlar, mağaza yöneticilerinin talep ettikleri şekilde tasarlanır. Duvara monte edilebilecek şekilde ya da mağaza vitrinine yerleştirilecek şekilde tasarlanabilen iç mekan led ekran modelleri hedef müşteri kitlesine ulaşmak isteyen işletmeler için oldukça ideal bir seçin.

 - Işık Faktörüne Rağmen Yüksek Görüntü Kalitesine Sahiptir: Mağaza vitrinlerini ve mağaza içi dizaynı dikkat çekici kılan en önemli detaylardan birisi de spot ışıklarıdır. Led ekran teknolojileri, yüksek ışıklandırma sunan spot ışıkları altında dahi görüntü kalitesinden ödün vermez ve hedef müşteri kitlesinin ilgisini çekecek yüksek görüntü kalitesi sunar. Normal şartlarda ışık kaynağının yoğun olduğu ortamlarda başka bir ışıklı reklam ürünü tam performans göstermeyebilir. Fakat led ekran teknolojileri, çevredeki diğer etkin ışıklandırmalardan etkilenmeden yüksek performans sunar. Dış mekan led ekranların da gün ışığından etkilenmediği hatta yağmur, sis, kar gibi olumsuz hava koşullarında dahi yüksek performans gösterdiği bilinmektedir.

 Her Boyutta Üretilebilir Olması: Led ekranları tercih edilebilir kılan en önemli özelliklerinden birisi de talep edilen ebatlarda üretilebilen ürünler olmasıdır. Her işletmenin reklamcılık için kullanabileceği alanlar farklılık gösterir. Kimi işletmeler, duvardan duvara devasal led ekran panelleri tercih edebiliyorken, kimi işletmeler de duvara monte edilebilen küçük tanıtım led ekranları tercih etmektedir. Arz talep durumuna göre de led ekranlar farklı ebatlarda üretilebilmektedir. İşletmeler led ekran satın almadan önce reklam için ne kadarlık bir alan ayırabildiklerini göz önünde bulundurmalıdır. Siparişlerini de bu detaylar doğrultusunda oluşturmalıdır.

Editör: Duygu Kaya