Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİP Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen hala Gezi Davası nedeniyle cezaevinde tutuklu olan Can Atalay'la ilgili, "Gezi davası dokunulmazlık kapsamı dışında” açıklamasını yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un bu açıklamasıyla ilgili oyuncu Berna Laçin twitter hesabından, “Bir hukukçu açıklayabilir mi? Ne demek bu?” diye sordu.

Eski bir hâkim olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Av. Murat Aydın, Berna Laçin’e yanıt verdi.

Aydın şu ifadeleri kullandı:

 “Hukuken açıklanacak bir şey yok. Hukuku kendi keyfine araç edenlerin, hukuk ve demokrasiyi ancak kendilerine ve işlerine geldiği kadar isteyenlerin sözleri.”


 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay'la ilgili soruya ne demişti?

 “Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı’na başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbette yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir.

“Hükümlü olarak dosyası devam ediyor”

– Adalet Bakanlığının uhdesinde değil. Yargıtay’da görülen bir dava. Gezi davasıyla ilgili hususu sordunuz. Yargıtay’da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor, hüküm verilmiş. Yargıtay’dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir.

– Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa’nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımızla Yargıtay arasındaki yazışma sonrası ortaya çıkacak hususlar.”