İzmir'in Menemen Belediyesi'ne yönelen operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındıktan sonra aralarında Başkan Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Zimmet" ve "irtikap" olayını ortaya çıkaran isim olan Mehmet Çakmak gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'a yaşananları anlattı. Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel ise röportajı köşesine taşıdı.

Ağırel, ''CHP'li Menemen Belediyesi hakkında basına bir takım yolsuzluk iddiaları sızdı.

50 milyon liralık bir paranın soruşturulduğu iddia ediliyordu.

Uzun uzun yaşananları aktarmayacağım. 26 kişi gözaltına alınıp aralarında İYİ Parti Meclis üyelerinin de olduğu 11 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Belediye Başkanı Serdar Aksoy da var.

Olayı ortaya çıkaran kişi 22 yılı Menemen'de olmak üzere toplam 28 yıl öğretmenlik yapan, Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak…

İzmir'de başarılı yayınlar yapan İz Gazete konunun izini sürdü ve o isimle röportaj yaptı.'' ifadelerini kullandı.

Ağırel, yazısının sonunda ‘’Benim asıl merak ettiğim konu şu… Uzun zamandır AKP’li belediyelerde yaşanan ihale usulsüzlüklerini belgeleriyle yazıyorum. Bugüne kadar 1 tanesi bile yalanlanmadı. Ama ne savcılar ne de İçişleri Bakanlığı harekete geçti.
CHP’li, İYİ Partili belediyelerin üzerinde şahin gibi gezen yetkililer, AKP’li belediyelerde ortadan kaybolan milyonlarca lirayı görmemek için neden kafasını çeviriyor.’’
dedi. AKP’li belediyelere çifte standart uygulandığını vurgulayan Ağırel, ‘’Menemen'de amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?’ diye sordu.

Ağırel, yazısını bitirirken ‘Her kim ki kamu malına göz diker, parti ayrımı olmaksızın hesabı sorulsun...’ ifadelerini kullandı.

İŞTE AĞIREL'İN YAZISININ TAMAMI...

Editör: Haber Merkezi