Açılış konuşmasını yapan Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Nazlı Kayı “Mülkiyeliler her zaman çok yönlü olmuşlardır. Ülkemizde kamu, akademi ve özel sektör alanlarında önemli görevlerde yer almaları dışında çok yönlülükleri ve sanatçı kişilikleriyle de her zaman ön plana çıkmışlardır. Bugün de bunun yansımasını bu sergide görüyoruz. Çok değerli on dört sanatçımızın eserlerinden oluşan bu sergi bizim için bir gurur tablosu. Resim sanatı sözün ötesine geçen en etkili hayatta iz bırakma yollarından biri. Bugün sanatçılarımız bize çok şey anlatıyorlar. Günümüzde çok ihtiyacımız olan ve nefes almamızı sağlayan bir yol. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Konak Belediyesi Kültür Müdürü Abdullah Tunalı “Ulu Önder Atatürk’ün izinden giden Cumhuriyetin temsilcileri köklü bir okul olan Mülkiye ile bu çalışmayı yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ardından söz alan 88 yaşındaki ressam Tunçay Yurtsever konuşmasında "Toplu iğne ile resim yapmaya 2004 yılında başladım. Önceleri çakıltaşı, boncuklarla yaptım. Daha küçük malzeme arayışım beni toplu iğneye yöneltti. Atatürk'ün portresini denedim, etkileyici bir çalışma oldu; Atatürk nasıl hala bize yol gösteriyorsa bana da sanatımda yol gösterdi ve ortaya dünyada örneği olmayan tablolar çıktı. Her tabloda yaklaşık 60.000 toplu iğne var "dedi.

Ahmet Tahta, Alime Yalçın Mitap, Buket Tibet, Demet Karakaş, Emine Öztekin, Ender Fikret Suvari, Heyecan Şahin, Mazhar İzmiroğlu, Nilgün Eser, Selma Tuna Doğan, Şakir Fakılı, Tezer Gülan, Tunçay Yurtsever, ve Zeliha İlpars'ın çalışmalarından oluşan sergi 24 Ocak tarihine kadar Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir.