Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüştü. Görüşmenin ardından İnce, tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

İnce "Hoşgeldiniz, güle güle" lafı planlı bir şey miydi" sorusuna "Hayır, gelişine yaptım. Asla bir art niyetle yapılmış bir şey değildir. 1 saat sohbet ettik, eski günlerden bahsettim. Seçim güvenliği, depremden konuştuk. Hoş geldiniz, güle gülenin neresinde art niyet olabilir" cevabını verdi.

Muharrem İnce "Hoşgeldiniz, güle güle" lafı "Gel bakalım Muharrem' lafının intikamı mı?" sorusuna karşılık ise şunları söyledi: "Hayır, böyle bir intikam almak gibi bir derdim olmadı. Hoş geldiniz ve güle güle Türkçe'de en fazla kullanılan sözcüklerden birisidir. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok, ben niyetimi biliyorum. Niyetim salihtir."

'SEÇİM GÜVENLİĞİNİ KONUŞTUK'

"Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibindeki arkadaşlar benim konuşmadığım arkadaşlar değil. Birlikte milletvekilliği yaparken odalarımız yan yanaydı. Bugün sohbet ederken bana 'sen benden çok daha önce CHP'liydin, il başkanıydın, ben bürokrattım' dedi.

Deprem bölgesiyle ilgili görüşlerimizi anlattık. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda kanun teklifi hazırladıklarını ve çok önemsediklerini söyledi. Ben de ilk günden beri deprem bölgesindeyim. İzlenimlerimi tek tek anlattım. Karşılıklı olarak deprem bölgesiyle ilgili ne yapabileceğimizi konuştuk. Seçim güvenliğini konuştuk. '2018'de ben cumhurbaşkanı adayıyken 12 bin 843 sandık boş bırakılmıştı, inşallah bu seçim böyle bir şey olmaz, siz 100 yıllık partisiniz, bizde katkı sağlayalım' dedim. Kılıçdaroğlu bu konudaki çalışmalarının çok ciddi olduğunu söyledi.

İTTİFAK TEKLİFİ OLDU MU?

İnce, "İttifak teklifi oldu mu?" sorusuna "Hayır öyle bir konuşma ve teklif olmadı. Tek bir kelime dahi konuşulmadı. Siyasette ittifak kurmak vardır ama ittifaklar 2 türlü kurulur. Birisi menfaat, diğeri de ilke ittifakları. Ben ilkelerimizi söylüyorum. Çıkıştı bir kısmını söyledim. Asla ve asla Atatürk'ü tartıştırmayacağız, bizim kırmızı çizgimizdir. Kimse Atatürk'e Dersim katliamcısı, 2 ayyaş diyemez. Bana namuslu insanların oyu lazım. Bu kadar basit. Oy alacağız diye tarikatlara göz kırpamam. Laik ve bilimsel eğitim vazgeçilmezdir" cevabını verdi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz