Dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde toplanan Altılı Masa toplantının ardından uzun süredir beklenen cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu.

İYİ Parti’nin 6’lı Masaya tekrar dönmesiyle de böylece ittifak dağılmamış oldu. Öte yandan Meral Akşener’in 6’lı Masadan ayrıldığı haberleri yayılırken bir ayrılık haberi de Zafer Partisi Genel Başkanı ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin kurduğu ittifaktan gelmişti. Özdağ, bir canlı yayında Muharrem İnce’nin ittifaktan ayrıldığını söylemişti. Söz konusu gelişmeden sonra gözler Muharrem İnce’ye döndü.

İnce’nin 6’lı Masaya katılma gibi bir durumu kamuoyunda konuşulurken Odatv konu ile ilgili özel bilgilere ulaştı. Bugün içerisinde CHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin ile CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen bir araya gelerek Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede Muharrem İnce’nin de 6’lı Masaya dahil olup olamayacağı konuşuldu. Kılıçdaroğlu ise İnce’nin olası 6’lı masa adaylığına yeşil ışık yaktı.

Konu ile ilgili ise Muharrem İnce ve Memleket Parti cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz