CHP izmir Milletvekili Kılıç: Çocuklarımızın geleceğini çetelere teslim etmeyeceğiz!
CHP izmir Milletvekili Kılıç: Çocuklarımızın geleceğini çetelere teslim etmeyeceğiz!
İçeriği Görüntüle

Motorini üç haneye ulaştıracak tarihi zammın tabelaya yansıması beklenirken CHP’den çarpıcı bir tablo geldi. CHP, motorin zammı, asgari ücret ve emekli aylığının 3 yıllık artışını gözler önüne sererek ekonomi yönetimini eleştirdi.

MOTORİN ZAMMI YÜZDE 413'Ü BULDU

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 29 Mayıs 2023 ile 17 Eylül 2026 tarihleri arasındaki fiyat ve maaş artışlarını karşılaştırıldı.

Ortaya çıkan veriye göre söz konusu dönemde motorin fiyatlarındaki yüzde 413,9'luk artış, asgari ücret ve emekli maaşlarındaki artış oranlarını açık ara geride bıraktı.

"BU TABLO KÖTÜ YÖNETİMİN SONUCUDUR"

Paylaşılan afişte yurttaşın temel giderlerinden biri olan ve üretimden tüketime pek çok gider kaleminin fiyatını belirleyen akaryakıt ücretleri ile gelir tablosu arasındaki fark gözler önüne serildi.

Tabloya göre son 29 Mayıs 2023'ten bugüne; 3 yıllık süreçte yaşanan değişim kalem kalem şu şekilde gerçekleşti:

29 Mayıs 2023'te 19,74 TL olan 1 litre motorinin fiyatı, 17 Eylül 2026 itibarıyla 101,45 TL'ye çıkarak yüzde 413,9 oranında zamlandı.
Aynı dönemde 8.506,80 TL olan net asgari ücret, 28.075,50 TL'ye yükseldi. Asgari ücretteki artış yüzde 230 seviyesinde kaldı.
7.500 TL olan en düşük emekli maaşı ise 23.552 TL'ye ulaştı, artış oranı yüzde 214 olarak kaydedildi.

CHP, akaryakıttaki fiyat artış hızının, asgari ücretli ve emeklinin maaşlarındaki artış hızını neredeyse ikiye katladığını ortaya koyan tabloyu “Yarım litre mazot 50 lira! Bu tablo, kötü yönetimin sonucudur.” notuyla paylaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ