ÖZGÜR EREN YILMAZ- Mor Dayanışma Derneği İzmir Şubesinden Deniz Uslu, Hatay Samandağ’da kurmaya başladıkları dayanışma çadırların bölgeye yayılabilmesi için çadır, aydınlatma ve ısıtıcı ihtiyacı duyduklarını kaydetti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgedeki depremzedelerin temel ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye’nin dört bir yanında dayanışma ağları kuruluyor. Bir dayanışma ağı kurarak bölge illerinde çalışmalara başlayan Mor Dayanışma Derneği de özel olarak kadınların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ‘kadın dayanışma çadırları’ kurmak için kolları sıvadı. Dernek, 10 Şubat’ta Hatay Samandağ’da birkaç çadır ile başlayan uygulamayı yaygınlaştırmak için çadır, aydınlatma ve ısıtıcı bağışları bekliyor.

Mor Dayanışma Derneği İzmir Şubesi'nden Deniz Uslu, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada, "Kadınların hem temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi hem de güvenli bir şekilde kalabilmeleri için oradaki arkadaşlarımız ve Samandağ'daki kadınlarla beraber kadın çadırları kurduk" dedi. Uslu şunları ekledi:

"Kadınlar zaten olağan durumlarda da güvensizlik içinde. Deprem gibi olağanüstü durumlarda bu güvensizlik kendisini göstermeye devam edebiliyor. O yüzden orada bir güvenlik ihtiytacından bahsedebiliriz. Daha sağlam durabilmeleri için bir dayanışma söz konusu. Bunu yaratmaya ve büyütmeye çağırıyoruz."

Erzak, hijyenik ped, çadır gibi acil ihtiyaçlar olduğunu Uslu, "İç çamaşırı ve ped gibi ihtiyaçlar çok acil. Elbette gönderildi ama yeterli düzeyde değil. Onun dışında elektrik problemi var zaten. Kadınlar Samandağ'daki alanda bir tandır kurdu. Orada ekmek yapılıyor. Orada olmadığım için dediklerim elbette eksik kalabilir" diye konuştu.

Editör: Özlem Çimen Durmaz