Amerikan Futbol Ligi (MLS) play-off finalinde Inter Miami ve Vancouver Whitecaps karşılaştı. Chase Stadyumu'nda oynanan maça Inter Miami, Ocampo'nun 8. dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Vancouver Whitecaps, Ali Ahmed'in 60. dakikada attığı golle soru 1-1'e getirdi.

Maça damgasını vuran Lionel Messi'nin asistinde de Paul, 71. dakikada takımını öne geçirdi. 90+6'da Allende skoru 3-1'e getirerek maçın sonucunu belirledi.

Inter Miami tarihinin ilk MLS şampiyonluğuna ulaştı. Lionel Messi de ABD'de ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.

MESSI’DEN YENİ REKOR

Inter Miami ile MLS şampiyonu olan Messi, kazandığı bu kupayla dünya futbol tarihinin en çok kupa kazanan futbolcusu oldu. (48)

Messi, 2025 sezonunda Inter Miami ile 45 maça çıktı. Bu maçlarda 42 gol atan Arjantinli, 42 gol ve 25 asist yapma başarısı gösterdi.

BUSQUETS VE ALBA'DAN DUYGUSAL VEDA

Şampiyonluk kutlamaları buruk bir vedaya da sahne oldu.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Galatasaray-Samsunspor maçındaki penaltı tartışmasına tepki gösterdi
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Galatasaray-Samsunspor maçındaki penaltı tartışmasına tepki gösterdi
İçeriği Görüntüle

Inter Miami'nin yıldızları Sergio Busquets ve Jordi Alba, bu maçla birlikte profesyonel futbol kariyerlerini noktaladıklarını ve emekliye ayrıldıklarını duyurdu

CHASE STADYUMU'NA VEDA

Bu karşılaşma aynı zamanda Inter Miami'nin Chase Stadyumu'ndaki son maçı olarak kayıtlara geçti. Kulüp, önümüzdeki sezondan itibaren maçlarını yeni yapılan Miami Freedom Park'ta oynayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ