Hakkında gözaltı kararı verilen Sedat Ocakçı, geçtiğimiz yıl 15 milyon TL'lik yatırımla İzmir Token'e ortak olmuştu. Gerçekleştirilen görkemli lansman ile yatırımın tanıtımını yapan Sedat Ocakcı ve İzmir Token kurucusu Barış Turgut, dünyanın ilk şehir tokeni olma özelliğini taşıyan kripto para birimi İzmir Token'i piyasaya sürmüştü. Yaşanan operasyon ve gözaltı kararı sonrası gözler İzmir Token'e çevrilmişti. Konu ile ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son günlerde görsel basında ve sosyal medya mecralarında yer alan vurgun haberlerine istinaden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıda yer ala açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Söz konusu haberlerde ismi geçen Sedat Ocakçı, dünyanın ilk Şehir Token özelliğine sahip İzmir Token'in ön satış aşamasındaki tohum yatırımcılarından birisidir ve bununla birlikte bu yatırımı kapsamında sahibi olduğu İzmir Token'lar daha önce de belirtildiği gibi kendisi tarafından devredilmiştir. Bu kapsamda Sedat Ocakçı ile İzmir Token arasında, yatırım ile oluşan bu husus haricinde başkaca bir bağ ya da resmi ilişki söz konusu değildir.

Önemle belirtmek isteriz ki, projemizin ve şirketimizin isminin izinsiz ve alakasız şekilde itibar kaybı oluşturma gayesi güdülerek asılsız ithamlarla kullanılmasına karşı her türlü yasal işlemler başlatılacak olup bu tür iddialarda bulunan kişi ve kuruluşlara itibar edilmemesini rica ederiz.

İzmir Token'ler, diğer tokenler gibi mevcut blok zincirler üzerinde oluşturulan ve halka açık olarak dolaşımda bulunan para birimleridir. Nitekim herkesin yatırımcı olarak dahil olabileceği bir süreç içerisinde ilgili kişi tarafından satın alınmış olup gerçekleştirilen yatırımın meblağı bu tür yanlış anlaşılmaların da ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

İzmir'in ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelini blockchain teknolojisiyle entegre ederek şehrin inovatif alanda büyümesini desteklemek ve global bir marka olmasını teşvik etmek amacıyla, tüm faaliyetlerimizin yerli kripto borsası Bzetmex üzerinden devam ettiğini, ağımızın her geçen gün yerli ve yabancı yatırımcılar ile genişlediğini işlemlerin güvenli Ethereum altyapısı üzerinden gerçekleştiğini ve bu sebeple güvenlik onlemlerinin en üst seviyede tutulduğunu ve bundan sonra da tutulacağını kamuoyuna ve değerli İzmir Token yatırımcılarına saygıyla duyururuz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz