İsveç'te seks şampiyonası düzenleneceği haberi tüm dünyada gündem olmuştu. Konu ile ilgili İsveç'ten açıklama geldi. İsveç Spor Konfederasyonu ortaya atılan haberleri reddetti.

Konuyla ilgili bir duyuru yapan İsveç Spor Konfederasyonu, ‘İsveç Seks Federasyonu adlı bir grubun seksin spor olarak tanıtılması için yaptığı başvurunun kabul edilmediğini duyurdu. Konfederasyon, İsveç’in seks şampiyonası düzenleyeceği iddialarını da kabul etmedi.

İsveç basın kuruluşu Goteborgs-Posten, 26 Nisan 2023’te, İsveç Seks Federasyonu kurucusu Dragan Bratic’in, Ocak 2023’te İsveç Spor Konfederasyonu’na üye olmak için başvurduğunu yazmıştı. Haberde, ‘dünyada seksi bir spor olarak uygulayan tek kuruluş’ olarak tanımlanıyor. Ancak başvuru, 26 Nisan 2023 tarihli bir basın açıklamasına göre konfederasyon tarafından reddedildi.

İsveç'i karalama amaçlı

Spor Konfederasyonu Sözcüsü Anna Setzzman, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Seks federasyonunun, İsveç Spor Konfederasyonu’na üye olduğu haberleri, İsveç sporunu ve İsveç’i karalamak amaçlı yanlış bilgidir.” ifadelerini kullandı. Setzman, “İsveç Spor Konfederasyonu’na üye hiçbir Seks Federasyonu yok” diyerek iddiaları tümüyle reddetti.

Editör: Özlem Çimen Durmaz