Menderes Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çocukları yarıyıl tatilinde Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na götürecek. Tüm çocuklara açık olan gezi yarıyıl tatilinde birçok defa düzenlenecek. Yoğun ilginin beklendiği Doğal Yaşam Parkı gezisi 19-30 Ocak tarihleri arasında toplam 8 defa yapılacak. Kontenjan ile sınırlı olan gezide başvurular Menderes Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne şahsen gelerek veya 0232 700 00 00 (dahili: 1019) numarasını arayarak yapılabilecek. Tüm tarihler için otobüs hareket saati 09:00 olacak.
Geziler hakkında konuşan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Çocuklarımıza yarıyıl tatili hediyesi olarak geziler planladık. Geçtiğimiz yıl da yarıyıl sürprizimiz vardı. Bu yıl da çocuklarımızı unutmadık. Onlar için her zaman özel projeler planlayıp özel etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımız her zaman bizim için ayrıcalıklı olacak. Tüm çocuklarımızı eğlenceli gezi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK DOĞAL YAŞAM PARKI
1937 yılında Türkiye’de ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içinde 18 dönümlük alana kurulmuştur.
30 Kasım 2008 yılında Çiğli Sasalı’daki 425 dönümlük alanda Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkına’na dönüştürülmüştür. İzmir Hayvanat Bahçesi’nden ve yurtdışından getirilen hayvanlar burada, kendi doğal ortamları gibi bir alanda kafes ve tel olmadan kendi doğal yaşam alanlarındaki gibi yaşamaktadırlar. 120 türde: 1500 hayvan yaşamaktadırlar. 3000 ağaç ve 250 bitki türü vardır.
Parkta, çocukların ata binebileceği manej, ahırlar ve kümes bölümlerinin bulunduğu oyun alanları bulunuyor.
Ziyaretçilerle hayvanların aralarında kafes, tel gibi yapay görsel ayıraçlar parkta bulunmuyor. Bu ayıraçların yerine, doğaya uygun bir şekilde su ve hendek gibi doğal engelleyiciler kullanılıyor.
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda hayvan mutfağı, yem ambarı, atölye, yemekhane, karantina, eğitim-konferans ve sergi salonu ile giriş binası gibi bölümlerin yanı sıra ziyaretçilerin araçları için 500 araçlık otopark alanı da var.




