Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Çankaya kapısına yakın bir noktada Toros marka olduğu belirtilen beyaz renkli bir araç bilinmeyen bir nedenden yanmaya başladı.
Olaya ilişkin ilk belirlemelere göre araç sahibi gözaltına alındı.
Emniyetten açıklama geldi
Olaya ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.
Açıklamada araç yangınını gerçekleştiren M.E.F'nin psikolojik rahatsızlığı bulunduğu ve çok sayıda suç kaydı bulunduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"19.08.2025 günü ilimiz Çankaya ilçesi İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleşen araç yangınının, Mersin ilinde ikamet eden, psikolojik rahatsızlıkları bulunan ve çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen M.E.F. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Şahıs gözaltına alınmış olup, olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Beyaz Toros tartışması yaşanmıştı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 16 Temmuz Çarşamba Silivri Mitingi'nde yaptığı açıklamada, isim vermeden İstanbul’da görevli bir savcının, masasının üzerine 1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetlerin simgesi haline gelen "Beyaz Toros" koyduğunu söylemişti.
Özel, şu ifadeleri kullanmıştı:
“Ne diyordu Sayın Erdoğan 'Beyaz Toroslar bu Kürt meselesini, PKK'nın güçlenmesini sağladı.' Senin masanın üstündeki beyaz Toros'u bilmeyen mi var. Erdoğan bir süreç götürüyor, Devlet Bey 'Terörsüz Türkiye' diyor. O beyaz Toroslar bugün görüşmeleri yapan heyetteki kişilerin eşlerini alıp götürüp geri getirmeyen beyaz Toroslar. Sen kime ne gösteriyorsun masaya beyaz Toros koyarak? Sen kimi tehdit ediyorsun? Onun malına çök, bunun malına çök... Kul hakkı yemiyor musun? Nasıl vereceksin hesabını? Bir gün gelip yalvarırsın yattığın yerde, Allah almaz canını çekersin."