İzmir'in kent merkezi kadar köyleri de ilgi görüyor. İzmir'in kimi köylerinin ünü ise dünyaya yayıldı. Türkiye'den de çok sayıda ziyaretçi İzmir'in köylerini gezmek için kente geliyor.

Şirince, Birgi, Barbaros Köyü kadar ünlü olmasa da İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Gölcük Köyü de ilgi gören köylerden biri.

Ödemiş Gölcü Köyü, İzmir merkeze 2 saat uzaklıkta bulunuyor. Bozdağlar arasında bulunan köy, hem gölü hem de yaylası ile huzur arayanlar için harika bir yer.

Adete gizli bir cennet gibi olan köy, ağaçları, doğası, gölü ile muhteşem bir manzaraya sahip.

Yazın İzmir'in sıcağından kaçmak isteyenlerin uğrak yeri olan köy, serin havası ile de dikkat çekiyor.

Kışın ise kar yağdı zaman kayak yapılabilecek olan Bozdağ Kayak Merkezi, köye yakın bir mesafede bulunuyor.

Eğer gezmeyi seviyorsanız siz de Gölcük Köyü'ne gidebilir, göl ve doğanın oluşturduğu harika manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Gölün kenarında bulunan 5 kilometrelik parkurda yürüyüş yapabilir, göl kenarında bulunan restoranlarda birşeyler yiyebilirsiniz.

Gölcük Köyü'ne nasıl gidilir?

Ödemiş Gölcük Yaylası’na İzmir merkezden özel aracınızla 2 alternatif rota ile gidebilirsiniz.

-İzmir – Kemalpaşa – Ankara rotasında giderek Salihli öncesinde Sart Harabeleri önünden dağ yoluna çıkarak ulaşabilirsiniz.

-İzmir Çevreyolu’ndan Torbalı’ya doğru trafik ışıklarına takılmadan gidebilir. Torbalı sapağından çıkın ve Torbalı Devlet Hastanesi önünden Ödemiş’e devam edin. Ödemiş – Zeytinlik mevkisinden dağ yoluna çıkabilirsiniz.

Eğer toplu ulaşımla gitmek isterseniz Basmane'den Ödemiş trenine binip daha sonra da Ödemiş Otogarından Gölcük dolmuşlarına binebilirsiniz.

Torbalı'dan kalkan Ödemiş otobüsüne de binebilirsiniz.

Aynı zamanda İzmir Otogarı'ndan da Ödemiş'e araç kalkmaktadır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz