MANİSA (AA) - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa FK, Fildişi Sahili asıllı Kanadalı hücum oyuncusu Ballou Tabla'yı kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Fikri Bayrıl Tesisleri'nde düzenlenen törende 24 yaşındaki Ballou Tabla ile 2,5 yıllık sözleşme imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ballou Tabla, hedefleri olan bir kulübe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Beni çok isteyen bir takıma elimden gelen katkıyı vermek istiyorum. En kısa sürede takımıma adapte olup hedefimiz olan Süper Lig için mücadele edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüp genel koordinatörü Hüseyin Hasacar da Tabla'nın takıma güç katacağını dile getirerek, "Ballou Tabla, genç ve yeteneklerine güvendiğimiz bir oyuncu. Hücum hattında takımımıza çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

BALLOU TABLA KİMDİR?

Ballou Jean-Yves Tabla, 31 Mart 1999 yılında Fildişi Sahili’nde dünyaya geldi. Futbola Kanada’da Impact Academy’de başlayan 23 yaşındaki oyuncu, İspanya devi Barcelona’nın dikkatini çekerek Barcelona B takımına transfer oldu.

2017-2018 sezonunda FC Barcelona U19 takımı ile UEFA Gençler Ligi Kupası’nı kaldıran genç hücum oyuncusu, 2019-2020 sezonunda Amerika Birleşik Devletleri Ligi olan MLS takımlarından Montreal’e transfer oldu. 2021-2022 sezonunda Kanada ekibi Atletico Ottawa’ya transfer olan Ballou Tabla, kariyerinde 124 resmi maça çıkarak 21 gol kaydetti ve 11 asiste imza attı.

Ballou Tabla, kariyerinde iki kez Kanada Kupası şampiyonluğu sevinci de yaşadı.

Kaynak: aavideo