‘Süleymancılar’ cemaatinin lideri Alihan Kuriş’e ve yakınlarına ilişkin “Suç Örgütü” soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.
Halk TV’nin haberine göre Alihan Kuriş ve kardeşi Hilmi Tuna Kuriş'in değerli gayrimenkuller dışında lüks otomobil ve yarış atlarına da sahip oldukları öğrenildi.
DEĞERLİ MALLAR LİSTESİ UZAYIP GİDİYOR
Soruşturma kapsamında “Süleymancılar” olarak bilinen cemaatin lideri olan Kuriş ve ailesinin resmi olarak üstüne kayıtlı tam 191 gayrimenkul bulunduğu tespit edildi.
Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş'e yönelik yapılan arama çalışmalarında da tek adreste kaynağı belirsiz 200 kilogram külçe altın bulundu.

Ailenin kaynağı belirsiz mal varlıklarının toplam değeri dudak uçuklatmaya devam ederken Alihan Kuriş'in, henüz 25 yaşındayken yaklaşık 3 yıl boyunca Porsche Carrera 4S marka lüks otomobil kullandığı, ayrıca "CADENCE D'EMM" isimli yarış atının sahibi olduğu belirlendi. Kardeşi Hilmi Tuna Kuriş'in de "ASCOT" isimli bir yarış atına sahip olduğu öğrenildi.


NE OLMUŞTU?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Süleymancılar" cemaatine yönelik yürütüğü "Alihan Kuriş Suç Örgütü" soruşturmasında daha önce gözaltına alınan 38 şüpheliden Alihan Kuruş dahil 32'si hakkında tutuklama, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmişti.
Soruşturma kapsamında aranan Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın, yurt dışına kaçma hazırlığı içerisinde oldukları, yerlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce tespit edildiği ve şüphelilerin Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Bozburun’da yakalandığı öğrenildi. Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ait çakarlı araçla kaçtığı öğrenildi. Şahin, konuya dair suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Soruşturma kapsamında 22 Ağustos'taki ikinci dalga operasyonda İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla’da 13 şüpheliden 12'si gözaltına alındı.




