Liposuction ameliyatı kolay uygulanırlığı, hızlı iyileşmesi ve vücutta yarattığı fit etki nedeniyle oldukça popüler bir işlemdir. Liposuction bölgesel yağlanma sorunuyla muzdarip kişilerce tercih edilir. Kilo vermeye rağmen yağlar belirli alanlarda sabitleşmişse Liposuction vasıtasıyla çözüm sağlamak mümkündür. Liposuction etkisi kadın ve erkekleri oldukça memnun bırakan sonuçlar sağlamakta ve genç bir görünüm yaratmaktadır.

Liposuction yaptırmaya nasıl karar verilir?

Liposuction işlemi yaptırmak için öncelikle Plastik Cerrah tarafından muayene edilmeli, kişinin memnun olmadığı bölgeler saptanmalı ve incelenmelidir. Bazı kişiler Liposuctionu bir zayıflama aracı olarak algılarlar. Bu kanı oldukça yanlıştır. Liposuction ile zayıflama değil ince ve sıkı bir vücut sağlanmaktadır. Üstelik Liposuction yaptırmak için gerekli koşullardan biri de ideal kiloda olmaktır. Kişi fazla kilolarını vermesine rağmen belirli bölgelerde kalan inatçı yağlardan kurtulamıyorsa Liposuction bu yağlardan kurtulmanın en garanti yoludur.

Liposuction ameliyatı olma koşulları nelerdir?  

Liposuction ameliyatı için doktor muayene ve tetkiklerinden geçen kişilerde şu şartlar aranmaktadır:

* 18 yaşını doldurmuş olmak, üst yaş sınırı bulunmamaktadır

* Hamile ya da emzirme döneminde olmamak

* Obez olmamak (bunun ölçütü vücut kitle endeksinin 30’un altında olmasıdır)

* Kronik rahatsızlık, alerjik reaksiyon, diyabet, kalp, tansiyon hastalıklarına sahip olmamak

* Ameliyat olmaya, anestezi almaya engel oluşturan bir durumun olmaması

Kaç çeşit liposuction vardır?

Geliştirilen teknolojik uygulamalar ve cihazlarla Liposuction teknikleri sürekli artmaktadır. Liposuction tekniklerinin bu kadar fazla olması her bünyede en iyi sonucu sağlamak amacını taşımaktadır. Liposuction tekniklerinde cihazlar farklı olsa da yapılan işlem fazla yağın vücuttan alınmasıdır.

En sık kullanılan yağ çekme tekniği Vaser Liposuctiondur. Vaser Liposuction; yağa direkt ultrasonik ses dalgaları iletilerek yağın parçalanması ve likit duruma getirilmesidir. Bu yöntem sadece yağı hedef aldığı için dokularda hasar oluşturmaz ve iyileşme süreci hızlı olur. Bu yöntemle alınan yağlar vücudun ihtiyaç duyulan başka bölgelerinde yağ enjeksiyonu olarak kullanılabilir.

Lazer Liposuction tekniğinde; uygulama alanına lazer ışınları gönderilerek yağların likit durumda vücuttan alınması sağlanır. Lazer Liposuction hem yağları hem de dokuları hedef almaktadır. Bu nedenle gevşek ciltlerde germe efekti daha yoğun etki sağlamaktadır.

Radyofrekanslı Liposuction tekniği; yağlara gönderilen radyofrekans enerjisi ile yapılır. Burada gönderilen ısı kolajen dokuyu aktif duruma getirerek sıkılaşma etkisi sağlamaktadır.

Lipomatik Liposuction tekniğinde ise; ses dalgaları aracılığıyla yağlara titreşim gönderilir. Parçalanan yağlar vücuttan vakumla alınır. Ciltteki selülit gibi dalgalı görünümler bu teknikle pürüzsüz hale gelmektedir.

Liposuction nasıl yapılır?

Liposuction ameliyatında uygulama bölgesi, ne kadar yağ alınacağı, hangi tekniğin kullanılacağı gibi faktörlere bağlı olarak kişiye genel ya da lokal anestezi uygulanır. Ameliyat süresi de ne kadar yağ alınacağına bağlı olarak 30 dakika ile 6 saat arası sürmektedir. Yağ alınacak bölgeye kanülleri yerleştirmek için minik kesiler açılır. Kanüller uygulanacak tekniğe göre kullanılacak cihaza bağlanır. Cihazın gönderdiği enerji yardımıyla parçalanan yağlar katı ya da sıvı halde ince borularla dışarı çekilir. Kanüllerin çıkarılmasından sonra kesi yeri dikiş atılarak kapatılır.

Liposuction sonrasında nasıl bir süreç yaşanır? 

Alınan yağ oranı ve uygulanan anestezi çeşidine bağlı olarak kişi hastanede 1 gece kalır ya da aynı gün taburcu olur. Taburcu olunduğunda aynı gün günlük yaşama dönülebilir. Uygulama alanında ağrı, şişlik, ödem, morarma gibi etkiler görülebilir. Bu etkiler 3-4 gün içinde tamamen yok olur. Uygulama alanının istenen forma girmesi 1,5-2 ay gibi bir sürenin sonunda gerçekleşmektedir.

Liposuction yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Liposuctiondan en iyi sonucun alınabilmesi için ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlar şunlardır:

* Ameliyat bölgesine özel üretilmiş korse düzenli olarak kullanılmalıdır.

* Uygulama alanı darbelerden korunmalıdır. Üzerine yatılmamalıdır.

* Yorucu aktivitelerde bulunulmamalı, 1 hafta spor yapılmamalıdır.

* Bol su tüketilmelidir.

* Sıcak banyo yapılmamalı, ılık suyla yıkanılmalıdır.

* Güneş ışınlarından korunulmalıdır.

* Ağrı, şişlik, ödem gibi etkilerin azalması için soğuk kompres uygulanabilir. Ağrı eşiği düşük hastalar için doktor onayıyla ağrı kesici kullanımı tavsiye edilir.

Liposuction sonrası korse kullanımı neden gereklidir?

Liposuction sonrası korse kullanımı 2 hafta sürekli olarak sonraki 2 hafta ise yarı zamanlı olarak zorunludur. Korse uygulama bölgesinde sıkılaşma ve form etkisi sağlar, uygulama alanını darbelerden korur. Ayrıca şişlik, ödem gibi etkilerin azalmasında da etkilidir. Liposuction sonrası kullanılacak korseler ameliyat yapılan bölgeye özel tasarlanmıştır. Sıkmayan, konforlu, FDA onaylı malzemelerdir.

Liposuction nerelere uygulanır?

Liposuction yağ fazlası olan her yere uygulanabilir. En sık uygulanan yerler bel-karın bölgesi, kol-bacak bölgesi, kalça-basen bölgesi, göğüs bölgesi, gıdı bölgesi, sırt bölgesidir. Liposuction uygulanan alan sıkı, fit, pürüzsüz bir görünüme kavuşur.

Riski var mıdır?

Her ameliyat gibi Liposuctionun da riskleri mevcuttur. Bu riskler deneyimli bir plastik cerrah tarafından önceden tespit edilerek oluşması engellenir. Operasyon süresinin 6 saati geçmemesi, alınacak yağ oranının belirli bir miktarı aşmaması, kullanılacak kanüllerin vücuda uygun olması, önceden başka operasyonlar yapıldıysa beklenme süresi gibi pek çok faktör göz önünde bulundurularak Liposuction güvenli şekilde gerçekleştirilir.

Liposuction sonrasında aynı bölgede yeniden yağlanma olur mu?

Liposuction sonrasında sağlıklı yaşam düzenine geçmek ve bunu sürdürmek oldukça önemlidir. Dengeli beslenme, spor yapma, sağlığa özen gösterme olduğu müddetçe yeniden yağlanma olmamaktadır. Bu kişiler için Liposuction işlemi ömür boyu kalıcı bir işlemdir.  Düzenli spor yapmayan, aşırı kilo alan veya doğum yapan kişilerde yeniden yağlanma görülebilir. Yeniden yağlanan bölgelere tekrar Liposuction uygulanmasında sakınca bulunmamaktadır.

Liposuction sonrası ameliyat izi kalır mı?

Liposuction işleminde uygulama alanına açılan kesiler 0,5cmyi geçmez. Minik olmalarından dolayı kesi izi vücutta kalmamaktadır. Liposuction yapıldığına dair vücutta iz, işaret oluşumu olmamaktadır.

Liposuctionla alınan yağlar dolgu olarak kullanılabilir mi?

Liposuctionla çekilen yağlar uygulanan tekniğe bağlı olarak vücudun ihtiyaç duyulan noktalarında kullanılabilir. Örneğin Vaser Liposuction yöntemiyle alınan yağlar belirli işlemlerden geçirilerek yüz, meme, popo, kol, bacak gibi alanlarda yağ enjeksiyonu /dolgu olarak kullanılabilir. Böyle bir düşünce varsa muayene sırasında doktorla konuşularak planlanması sağlanabilir. Kişiden alınan yağlar sadece kişinin kendisinde kullanılmakta, başka birine asla dolgu olarak kullanılamamaktadır.

Liposuction ameliyatı başka işlemlerle kombine olur mu?

Liposuction işlemi ihtiyaç durumunda başka işlemlerle kombine edilebilir. Germe ameliyatları, yağ enjeksiyonu işlemleri, annelik estetiği, fıtık ameliyatı gibi işlemler Liposuctionla kombine edilen işlemlerdendir.

Tek bir ameliyatta birden fazla bölgeye Liposuction yapılır mı?

Kişinin vücudu müsaitse ve alınacak yağ oranı uygunsa kişinin birden fazla bölgesine aynı ameliyatta Liposuction uygulanabilir. Bunun için yağ alma miktarının toplamda 6-8litreyi geçmiyor olması gerekmektedir.

Liposuction fiyatları uygun mudur?

Liposuction pek çok estetik ameliyata göre uygun fiyatlı bir işlemdir. Fakat sabit bir fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Alınacak yağ oranı, ameliyat bölgesinin büyüklüğü, ameliyatın nerede yapılacağı, kullanılacak cihaz ve uygulanacak teknik gibi çeşitli konular Liposuction fiyatlarını farklılaştırmaktadır. En doğru fiyat bilgisi yapılacak muayene sonrasında alınabilir.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Editör: Duygu Kaya