Düzenlediği bağış kampanyasıyla kütüphaneler bünyesinde yer alan edebi eserlerin sayısını her geçen gün artıran Karşıyaka Belediyesi; ilçe genelinde 7’si son beş yıllık dönemde açılan 13 kütüphane ve kitaplıkta bulunan 35 bin kayıtlı eserle halka ücretsiz hizmet sunmaya ve toplumda okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı kütüphane ve kitaplıklar; hem bağış hem de satın alma yoluyla temin edilen Türkçe ve çeviri edebiyat, inceleme- araştırma, süreli yayınlar, referans kitaplar ve yaş gruplarına ayrılmış çocuk kitapları gibi türlerdeki zengin arşivleri ile halka hizmet veriyor. 

Kitap sevgisi engel tanımaz

Okuyucular kütüphanelerdeki çalışma alanlarından da yararlanabiliyor. Tüm kitap arşivi talep doğrultusunda Görme Engelliler Kütüphanesi için sesli esere dönüştürülüp, görme engelli kullanıcılara da sunuluyor. Ayrıca, teknik işler ile kullanıcı hizmetlerini sürdürmek ve geliştirmek amacıyla 2020 yılından itibaren KOHA kütüphane otomasyon programı kullanılıyor. 

Önemli aktarımlar olacak

“Paylaşın, kitaplarınız yeni okurlarla buluşsun” çağrısıyla başlattığı bağış kampanyasını da sürdüren Belediye, yurttaşlara okuma bilincini aşılamak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu bağlamda Karşıyaka Belediyesi, 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kütüphanelerin kent kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu anlatmak üzere bir söyleşi düzenliyor. ‘Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü’ başlıklı söyleşi, Dilek Erkan’ın yönlendiriciliğinde 28 Mart Perşembe günü Alaybey’de bulunan Ahavat Şalom Sinagogu’nda gerçekleştirilecek. Söyleşide konuşmacılar İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetim bölümünden Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya ile Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden emekli öğretim üyesi Dr. Tolga Çilingir; kütüphaneler ve toplumsal yaşamdaki önemleri, kent kültürüne katkıları ile ilgili önemli bilgiler verecek. Halka açık ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek olan söyleşi saat 16.00’da başlayacak.

Editör: Tuğkan Üsküp