Duruşma bugün saat 15.30’da Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda yapılacak. “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “propaganda” suçlamalarıyla yargılanan Kürkçü Ankara'daki duruşmaya katılacak ve mahkeme salonundan SEGBİS ile Mersin'deki mahkemeye bağlanacak.

Mersin milletvekilliği döneminde, BDP Tarsus İlçe Binası önünde “Biz istiyoruz ki, barış masasına geri dönülsün. Bu savaş Türkiye’de gençlerin canını almaya devam etmesin. Savaşın sonunun gelmesi, barışın önünün açılması için de müzakereler başlasın” diyerek PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecridin kaldırılması için yaptığı çağrı ve BDP ile DTK’nin 14 Temmuz 2012’de Diyarbakır’da düzenleyeceği mitingi destekleyen konuşması nedeniyle Kürkçü hakkında fezleke hazırlanmıştı.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından 2017’de Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Şadan Baş’ın hazırladığı iddianamede Kürkçü’nün “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “propaganda” suçlamalarıyla ayrı ayrı 5 yıldan 10 yıla ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kürkçü hakkındaki diğer dava ise Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Balcılar tarafından Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmıştı. Mersin Milletvekili olduğu Ekim 2012’de Tarsus BDP İlçe binasında, Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde sürmekte olan kitlesel açlık grevlerinin ölümle sonuçlanmaması için hükümeti harekete geçmeye çağıran Kürkçü hakkında “propaganda” suçlamasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÇT

Editör: Haber Merkezi