Hafta sonu başlayan festivalde, önce Minik Kulaçlar yüzdü. 1500m mücadelesi kıran kırana geçti. Milli triatlet ve Balkan üçünsücü Ece Calp suya giren herkesten daha hızlı yüzerek kadın-erkek genel şampiyonu oldu. Kadınlarda Bengisu Avcı ikinci, Melda Fatma Derviş üçüncü oldu. Erkeklerde başabaş mücadeleyi önde tamamlayan isim Yiğit Güven oldu, önceki şampiyon Duygun Yurteri ikinci oldu. Bronz madalya Timuçin Gülaç’ın oldu. Etkinlik alanında gün boyunca zumba, pilates, esnetme ve hit interval grup dersleri halka açık ve ücretsiz olarak yapıldı. Kürek sörfü ve bisiklet antrenman etkinlikleriyle gün 8 değişik spor branşına sahne olmuş oldu.

Festivalin 2. gününün adı koşu oldu. Çeşme Cumhuriyet Meydan’ında ilk önce minikler koştu. 4-12 yaş arasındaki geleceğin sporcularının heyecan ve coşkusu görülmeye değerdi. Hemen ardından yarı maraton (21K), 10K ve 5K yarışları aynı anda başladı. 500 sporsever rüzgarlı bir günde dalgalı denizin yanında koştular.  Yarışlar Çeşme Meydan’dan başlayıp Fener Burnu’nu dolaşarak Çiftlikköy içinden Pırlanta Koyuna doğru gidip geri döndü ve Ayayorgi koyunda Paparazzi Beach’te deniz kenarında bitti.  

EKOLOJİ FORUMU

CHP'nin önceki dönem Doğa Hakları'ndan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Zeynep Altıok festivalde 5 km yarışına katılarak başarıyla tamamladı. CHP’li Altıok 21K koşusunda derece alanlara madalyalarını ve ödüllerini verdi. Altıok törende, iklim değişilkiğine karşı verilen mücadeleye dair açıklamalarda da bulundu. “Ya sıfır karbon, ya da sıfır gelecek” diyen Zeynep Altıok ayrıca, İzmir Düşünce Topluluğu’nun düzenleyeceği Ekoloji Forumu’na da katılım çağrısı yaptı. 

Türkiye’nin en görsel ve aynı zamanda zorlu parkurlarından Çeşme Weekend Yarı Maratonu’nu Dinçer Yılmaz kazandı. Ersin Kurşunoğlu ikinci, Tayfun Bingol üçüncü oldu. Kadınlarda günün en hızlısı Ece Calp olurken sırasıyla Gülçin Arasan ve Tülin Okyay kürsünün diğer kadınları oldu. Bütün koşucular varış noktasında Çeşme’nin sembollerindenkumru ve Eker ayran ile kaybettikleri enerjiyi sağlıklı bir şekilde geri kazandılar.

Ayayorgi koyunda Çeşme Paparazzi plajında gün boyunca festival spor etkinlikleri devam etti.  Plajda kapanış partisi ile festival sona erdi.

RAKAMLARLA ÇEŞME WEEKEND

Üçüncü Çeşme Weekend’de 2 farklı disiplinde 5 farklı yarış, 7 farklı branşta etkinlik düzenlendi

Çeşme Weekend’e ilk kez düzenlendiği 2015 yılında 711 sporcu, 2016 yılında ise 1137 kayıtlı katılımcı geldi.

2019 yılında ise 900ü yarışmacı, aileleriyle beraber 2000 sporsever Çeşme’ye geldi

Çeşme Weekend’i gerçekleştiren Macera Akademisi Racesetter, 2004 yılından bu yana 130’dan fazla sportif yarış organize etti.

Editör: Haber Merkezi