TUGAY CAN / İZGAZETE - 23.TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’nda beşinci gün geride kalırken, gazetemize fuarı değerlendiren yazar Adnan Özyalçıner, “Ben fuara bugün geldim. Dolayısyla bundan öncesini bilmiyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla,İzmirlinin kitaplara yoğun bir ilgisi var.” dedi. Özyalçıner, “Kitapla insan kalabalığının iç içe olması beni her zaman gönendirir. Bu fuarda da böyle. Bu durum, kitabın ve düşüncenin özgürlüğünü kimsenin durduramayacağınıi düşünce özgürlüğüne baskı kuramayacağını gösterir. Kitaplar, fuarlar bunun en güzel örnekleri.” ifadelerini kullandı.

“İZMİRLİLER KİTABA MERAKLI İNSANLAR”

İzmirlilerin kitaba meraklı ve kitaba yönelik insanlar olduğunun altını çizen Özyalçıner, Bu nedenle fuarı çok ilginç bulduğunu ifade etti. Özyalçıner, “Burada çok yıllar evvel ki dostlarımın beni bulması beni çok sevindiriyor. El sıkışmaktan, sarılmaktan, fotoğraf çektirmekten kendimizi alamıyoruz. Bu çok güzel bir şey. İnsanların edebiyata karşı olan coşkusu hala devam ediyor. İzmir’de bu çok daha sıcak.” dedi.

“DİLİYORUM Kİ KİTAPLARA GÖSTERİLEN İLGİ PANELLERE DE GÖSTERİLSİN”

Panalleri çok olumlu bulduğunu ifade eden Özyalçıner, panellere katılımın çok az olduğundan yakındı. Özyalçıner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kitaba bu kadar ilgi gösteren insanların neden panellere ilgi göstermediğini anlayamıyorum. Başka fuarlarda da aynı seyrekliği görüyorum. Diliyorum ki bundan böyle kitaplara olduğu gibi panellere de ilgi gösterilsin. Çünkü panellerde çok önemli düşünceler tartışılıyor. Özlellikle kültürle baskılara nasıl karşı koyulacağının tartışılıyor olması çok önemli. Kültürel bir baskıyla siyasal baskılar çökertilebilir.

Kitap gibi panellere de gelin ey okur.

“BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ BİZİM İÇİN”

2015 yılında aramızdan ayrılan Adnan Özyalçıner’in hayat arkadaşı şair Sennur Sezer’in isminin Adnan Özyalçıner ile birlikte yer alması gözlerden kaçmazken, ayrıca Kor Kitap standındaokurlarıyla buluşan Adnan Özyalçıner’in kitaplarının yanında Sennur Sezer’in kitapları da yer aldı. Özyalçıner, “Ben Sennur gittikten sonra her fuarda Sennur’un kitapları ile birlikte Sennur ile beraber oluyorum. Daha önce de biz birlikte fuarlara geliyorduk, şimdi birlikte geliyoruz. Bir şey değişmedi bizim için.” dedi.

SÖYLEŞİDE KONUŞACAK

Öte yandan Yalçıner, 19 Nisan Perşembe günü, İzmir Kitap Fuarı’nda, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın düzenlediği ‘Sınıfın Kardeşleri Asım Bezirci ve Rıfat Ilgaz’ söyleşisinde konuşmacı olarak yer alacak. 1 No’lu konferans salonunda gerçekleşecek olan söyleşiyi Suna Aras yönetirken, diğer konuşmacılar ise Aba Müslüm çelik ve C. Hakkı Zariç olacak.

Editör: Haber Merkezi