Özgür ŞENGÜL/İZ GAZETE- Alsancak Yakın Kitapevi'nde Handan Gökçek'in derlediği "Yakından Geçen Şiddet Öyküleri" kitabının imza günü gerçekleşti. 

Kitapta şiddet kavramlarının ele alındığını söyleyen Gökçek, ”Kitap, belki günümüzde şiddetin her türlüsünü birbirine yaşatan insanoğluna bir çözüm getirmeyecek ama biz deniz yıldızlarına inanıyoruz. Bir kişide farkındalık yaratırsak ne mutlu bize” dedi. 

‘GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ’

Kitap için güzel geri dönüşler aldıklarını dile getiren yazar Gökçek,” Herkes kendi bilgi birikimine ve yaşamsal hikayesine göre hikayeye yoğunlaşıyor. Teknik açıdan sağlam öyküler  ve dokunduğu yerlerde çok sağlam. Mesela bir arkadaşımız erkek sünneti ve kadın sünnetinde şiddet olduğuna inanarak bunu çalıştı. Hem eleştirmenlerden hem yazarlardan güzel geri dönüşler aldık” ifadelerini kullandı. 

Gökçek’in derlediği “Yakından Geçen Şiddet Öyküleri” kitabında atölye katılımcıları Derya Mengücük, Ekin Gökalp, Burcu Kural, Bahar Akgün, Bengi Çoban, Zeynep Braggiotti, Şule Akseki, Kudret Yağmur ve Ayşe Dikici’nin toplam 27 öyküsü ile konuk yazarlar Altay Öktem, Nilüfer Açıkalın, Meltem Arıkan, Mehmet Fırat Pürselim, Raşel Meseri, Süreyya Köle, İlkay Noylan ve Handan Gökçek’in birer öyküsünün yer aldığı kitap, şiddet kavramına bambaşka açılardan yaklaşan toplam 35 öyküden oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi