SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE - Kültürpark yaz sineması birbirinden muhteşem filmlerle başlıyor. Yaz sineması "Sarmaşık"ın ödüllü yönetmeni Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini üstlendiği 18 günde çekilen “Kelebekler” filmi ile başlayacak. Vizyondan kalkan film kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için Kültürpark yaz sinemasında 10 Temmuz'da gösterime girecek. Kelebekler, Amerika’nın en önemli film festivallerinden biri olan Sundance Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödülü’ne layık görüldü. Oyuncu kadrosunda Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncular rol alıyor.

17 Temmuz'da ise Ali Atay’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ölümlü Dünya”  gösterime girecek. Vizyondan kalktıktan sonra yoğun istek üzerine 11 Mayıs'ta yeniden vizyona giren film İzleyemeyenler için bu kez Kültürparkta sinemaseverlerle buluşacak. Başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Özgür Emre Yıldırım ve Mehmet Özgür'ün paylaştığı komedi ve aksiyon filmi  sezonun en başarılı filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

TEMMUZ SİNEMA AYI OLACAK

Kültürpark yaz sineması 24 Temmuz'da Ümit Ünal’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği “Sofra Sırları” filmi ile devam edecek. Sofra Sırları filmindeki rolüyle Demet Evgar’ın İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali en İyi Kadın Oyuncu Ödülü aldığı film çok beğenilmişti. Başrollerini Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy'un üstlendiği film İzmirli sinemaseverler için Kültürparkta gösterilecek.

Seren Yüce'nin yönetmenliğini yaptığı 'Rüzgarda Salınan Nilüfer' filmi ise 31 Temmuz'da Kültürparkta gösterilecek. Başrolü Songül Öden'in oynadığı film sinema dünyasının en önemli festivallerinden kabul edilen  40. Montreal Dünya Filmleri Festivali'nde 'En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi